Weer een lastpost minder 

Russische journalist ‘per ongeluk’ doodgeschoten

Politie laat Magomed Yevloyev met schotwond in het hoofd achter.

Gelezen: Reuters, AP

Magomed Yevloyev was met Ingushetiya.ru de belangrijkste luis in de pels van de Russen in de provincie Ingoesjetií«.

In deze de kleinste autonome republiek van de Russische Federatie – bijna een half miljoen inwoners – organiseerde Yevloyev het verzet tegen de Russen met onder meer een boycotactie van de verkiezingen. De site stond vol met beschuldigingen en onthullingen, onder meer over het machtsmisbruik van het huidige regime.

In juni vonniste de rechtbank sluiting van de site, maar die keerde op een ander adres terug. Ook (Russische?) hackers legden eerder de site van Yevloyev met succes een aantal keren plat. De maker werd vele malen met de dood bedreigd, van verschillende kanten

Niet langer hebben de Russen en het regime in de provincie last van hem. Bij een terugkeer op een lokaal vliegveld, na enige tijd op de vlucht te zijn geweest, pikte de politie hem op. En liet hem met een schotwond in het hoofd achter op de weg.

‘Ongelukje’, zeggen de Russen. Yevloyev probeerde een wapen van een politieman af te weren, met een schot als gevolg.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen