Gevoelige tik voor Fortis-topman 

Neelie Kroes: Maurice Lippens liegt

De graaf heeft geen poging gedaan om uitstel te krijgen voor een gedwongen verkoop van delen ABN Amro.

Gelezen: Fem Business, De Standaard

De Europese Commissie eiste dat Fortis van het verkregen deel van ABN Amro weer 10 procent zou verkopen, uiterlijk per 3 juli 2008. Dit bracht Fortis in problemen vanwege de lage waarde tegen die datum. Aan de verkoop aan Deutsche Bank verloor Fortis 300 miljoen euro.

Tot tweemaal toe stelde Fortis-voorzitter Maurice Lippens deze week dat alles in het werk is gesteld om Europees commissaris Neelie Kroes te bewegen uitstel te verlenen voor de verkoop van onderdelen van ABN Amro.

“We hebben zelfs een vroegere commissaris naar haar toegestuurd. Want er zijn precedenten geweest, waarbij men een verlenging toestond. We hebben gesmeekt, we hebben alles gedaan, maar het was: nee. We zouden de Europese Commissie misschien voor de rechtbank moeten sleuren”, zei Lippens. Die ex-commissaris kan Karel van Miert zijn geweest, een voorganger van Kroes als Eurocommissaris voor mededinging.

Kroes bevestigde Van Miert enkele malen te hebben gesproken. Maar nimmer over Fortis. “Ik heb geen enkel contact gehad met een voorganger of een andere voormalige commissaris in deze zaak. En voor zover ik weet, mijn kabinet evenmin. Met baron Lippens heb ik het laatste driekwart jaar niet eens gesproken. Hij heeft dus absoluut niet voor mij op de knieí«n gelegen”¦

Lippens heeft mijn mobiele nummer en het nummer van mijn secretaresse. Niet iedereen die bij mij op de koffie wil komen, gaat in het boek. Maar hij is toch een figuur van enig belang. Hij heeft mij echter helemaal niet benaderd.”

Eén addertje: Kroes kán niet met baron Lippens hebben gesproken, want het is graaf Lippens. Overigens zou toevallig vandaag de zaak Kat-Lippens dienen voor de rechtbank Amsterdam.

Naschrift: Lippens bevestigt zijn leugens. ‘Het was beeldspraak’.

  • Reacties

  • Wijze van Zion | 22/08/08 om 21:32

    Het is toch Jongetjesheer Lippens…..?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen