Onbillijke behandeling, vindt Nova 

Nova en de Raad voor de Journalistiek

TV-programma erkent de Raad niet langer wegens betwiste uitspraken.

Gelezen: Verklaring Nova.

De Raad voor de Journalistiek stelde Nova in het ongelijk in inzake de moslimomroep NMO en een reportage over radicalisering. (zie Leugens-artikel)
En Nova kreeg billenkoek van de toezichthouder wegens een reportage over getuigenissen over Eric O.. (Zie Leugens-artikel)

Nova is het volstrekt oneens met de beide uitspraken. Met Eric O. blijft Nova erbij dt de bandopname afdoende bewijs biedt voor de vaststelling dat er valse getuigenissen zijn verstrekt in de rechtszaak.

In de kwestie NMO (“het kan nog gekker”) vindt Nova dat de Raad achteraf argumenten heeft ingebracht die tijdens de zaak niet speelden en waartegen Nova zich niet kon verweren.

En heeft het nu helemaal gehad met de club. Morgen is er weer een zaak tegen Nova voor de Raad van de Journalistiek,. Maar Nova zal zich niet verdedigen. Conclusie van Nova:

“Nova is niet de eerste of de enige serieuze journalistieke rubriek die het gezag van de Raad voor de Journalistiek ter discussie stelt. Het betekent niet dat we de Raad hebben afgeschreven. Juist in een tijd waarin de media onder vuur liggen en veel invloed wordt toegedicht, is er een schone taak weggelegd voor een onafhankelijke arbiter die waakt over het journalistieke fatsoen. Maar dat stelt hoge eisen. Aan de arbiter én aan zijn uitspraken.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen