Oranje Journaal 4: 

Gerrit Zalm I

De ex-minister van Financií«n is precies de juiste persoon om de uitgaves van het Koninklijk Huis te onderzoeken.


Gerrit Zalm gaat, geheel gratis, de werkgroep leiden die inzichtelijk moet maken hoeveel miljoen wij besteden aan het instituut Koninklijk Huis. Tijdens zijn 12-jarig ministerschap van financií«n dit onderwerp kennelijk over het hoofd gezien.

Wat heeft Gerrit verder met het Koninklijk Huis?

Een uurtje googelen brengt Zalm vooral in beeld in relatie tot Prins Johan Friso, de financií«le man van de familie van Oranje. Zo werkt Zalm onder meer voor durfinvesteerder Permira. Permira investeert bijvoorbeeld in telecommunicatie en ruimte- en luchtvaart.

Dat is het gebied waar Friso ondermeer in actief is in bijvoorbeeld TNO Space en de luchtvaartmaatschappij Wizzair die vanuit Charleroi (what’s in a name?) opereert.

Daarnaast houdt Friso zich ook bezig met durfinvesteringen via een positie in de maatschappij Wolfensohn&Company van de voormalige president van de Wereldbank. Die James Wolfensohn, ook adviseur van Citibank van Zalms voorganger Onno Ruding. Wolfensohn frequenteert de theekrans voor de elite Bilderberg

Permira is aandeelhouder in satellietbedrijf Inmarsat, waar Andrew Sukawaty bestuurder is. Hij kwam van de Belgische kabelexploitant Telenet met Friso als commissaris.

Bij het Permira van Gerrit Zalm is ook in dienst getreden ene Henry L. Chen die weer van Goldman Sachs afkomstig is. Bij Goldman Sachs was Friso van 1998 tot 2003 vice-president investment banking.

En altijd handig voor een ”˜goede pers’: Permira is partner van Telegraaf Media Groep in het Duitse TV-bedrijf ProSiebenSat1

  • Reacties

  • Laurent | 21/08/08 om 18:35

    Die Zalm lachte me ook altijd iets te hard, dat is me vaker opgevallen bij mensen met teveel geld.

  • Dave | 22/08/08 om 00:56

    Oplichters al die gasten/ blauweboard criminelen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen