Wat zijn we lekker groen bezig 

Energiebesparende tips en aanbiedingen

Verlagen energiebedrijven werkelijk hun omzet en winst?

Gelezen: De Pers

Energiebedrijf Nuon blaast in de bus met een actie voor spaarlampen. het bedrijf pakt al prominent uit met de ‘verspillingscheck. Eneco biedt zelfs zonnepanelen aan om zelf energie op te wekken.

En hoe gaat het ondertussen met uw energierekening? Flink omlaag natuurlijk? Of niet? En met de omzetten van Nuon, Essent en Eneco? Ook omlaag? Dacht het niet: alle energiebedrijven melden sterk stijgende omzetten en winsten. Zie hier bijvoorbeeld de cijfers van Essent, die van Nuon en groei van Eneco. Groei, en veel groei, met veel schijnconcurrentie.

“Spaarlampen zijn een schijnoplossing”, vindt Freddie Kuipers van de fabrikant van elektrische apparatuur Eaton. Er zijn veel krachtiger middelen om energie te besparen voorhanden. Energiebedrijven laten die links liggen.

“Er zijn veel bedrijven met interessante, besparende technologie, maar het bereikt de markt slecht”, zegt Paul van Roon, chef van FME-CWM, de Nederlandse club van technische bedrijven. En de kern:

“Energiebedrijven gebruiken het milieu als reclameboodschap, om marktaandeel te veroveren en vervolgens verhogen ze de prijs. Ik merk niets van goede bedoelingen. Je moet investeren, niet alleen een ijsbeer op televisie laten zien.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen