Olie maakt niet gelukkig 

Lekker leven onder de naam Rockefeller

Krokodillen, haaien en koppensnellers tegen Rockefeller

Gelezen: Der Stern, Independent

Als je tot de steenrijke familie Rockefeller behoort zit je goed. Dat dacht ook de waarschijnlijk uit Beieren afkomstige Christian Karl Gerhartsreiter (foto).

Hij noemde zich Clark Rockefeller en leefde een jetsetleven tussen de high society aan de Amerikaanse Oostkust. De 48-jarige pseudo Rockefeller viel door de mand toen hij vanwege een echtscheiding zijn dochtertje probeerde te ontvoeren. Hij werd door de politie gepakt. Die verdenkt hem er nu ook nog van betrokkenheid bij een verdwijning van, en waarschijnlijk moord op een echtpaar. 23 jaar geleden woonde Rockefeller alias Gerhartsreiter in het pension van dit echtpaar.

Niet altijd gaat ht de Rockefellers voor de wind. Michael C. Rockefeller. Hij verdween in 1961 spoorloos tijdens een expeditie in toen nog Nederlands Nieuw-Guinea. Hij was in gezelschap van de nog in de regio Den Haag wonende Nederlander René Wassing en twee Papoea’s.

Hun boot sloeg om in de Asmat-zee waarop de twee Papoea’s besloten naar de kust te zwemmen en hulp te halen. Nadat de hulp niet snel genoeg kwam besloot Rockefeller ook naar de kust te zwemmen. Mislukt: verdronken, door een krokodil of haai aangevallen of, volgens sommigen door koppensnellers gedood en verslonden. René Wassing werd de dag na het ongeluk gered.

 • Reacties

 • Wijze van Zion | 13/08/08 om 08:52

  Komkommers maken ook niet gelukkig…..

 • AIRVD | 13/08/08 om 23:52

  @Wijze van Sion
  Heb je dat proefondervindelijk vastgesteld?

 • Wijze van Zion | 14/08/08 om 00:22

  AIRVD …zelfs komkommertijden zijn aan veranderingen onderhevig………

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen