Verspreking KLM of doofheid journalisten? 

“Als we te lang wachten is Martinair failliet”

Dat zei KLM-bestuursvoorzitter Peter Hartman in een interview volgens NRC Handelsblad. KLM ontkent

Gelezen: Financieele Dagblad

Hartman sprekend over de Europese goedkeuring voor de overname van Martinair door KLM in NRC Handelsblad: “Het besluit kan binnen enkele weken vallen en dat moet ook, want als we te lang wachten is Martinair failliet.”

“Dit is absoluut niet zo gezegd. We nemen die laatste zin dan ook niet voor onze rekening”, zegt de persdienst van KLM. Martinair zit wel in zwaar weer, maar gaat niet failliet.

Het interview is gehouden door Marc Serné en Lolke van der Heide. De zin over het bankroet is de slotzin van het interview. Op de vóórpagina van NRC van maandag is nieuws uit het interview naar voren gehaald, maar niet over een mogelijk bankroet van Martinair.

Daar is verder niets mee gedaan. Maar wel door Het Financieele Dagblad. Die belden KLM. En kreeg een ontkenning te horen. Volgens het FD stond Martinair er ondanks een zwaar verlies van 72 miljoen euro begin dit jaar niet slecht voor met nog 38 procent Solvabiliteit.

Bij de correcties van NRC gisteren bleek wel dat het warme weer parten had gespeeld ter redactie afgelopen dagen (Karremans per ongeluk kolonel genoemd ipv luitenant-kolonel en tijde van Karadzic en wielrenner Gerd Steegmans als Oostenrijker ipv Belg). En het Economie-katern van gisteren biedt de nodige boeiende artikelen maar niets over Martinair zoals in het FD.

KLM eist/krijgt geen rectificatie en heeft dus ongelijk?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen