Zaak Maddie gesloten, maar niet in de media 

‘De waarheid over de leugen’ van een verdwijning

“Maddie — The Truth of the Lie” luidt de titel van het boek van de gewezen onderzoekschef die de hele zaak weer oprakelt. Politiedocumenten met ‘bewijzen’ betrokkenheid ouders gelekt.

Gelezen: Telegraph
Independent, BBC

Een ordinaire zaak voor roddelbladen of de grootste leugenkwestie van 2007? We schreven erover toen Britse kranten diep door het stof gingen omdat ze de verdenking van de ouders van het op 1 mei 2007 in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann te ver hadden doorgevoerd.

Maandag wed de zaak officieel gesloten en waren ze geen verdachten meer. Prompt erop verschijnt vandaag een boek van Goncalo Amaral waarin hij zegt dat de ouders het meisje hebben begraven.

“Maddie, De Waarheid Over De Leugen” komt om juridische redenen louter in Portugal uit. Het gaat over de eerste vijf maanden van het onderzoek, alvorens de Policia Judiciaria Amaral als chef van het onderzoek afhaalde. Hij had bonje met onder meer Britse detectives die volgens hem bewijsmateriaal achterhielden.

De ouders Gerry en Kate McCann overwegen juridische actie. De officier van justitie in het onderzoek distantieert zich van het boek dat hij geldklopperij vindt. Amoral zelf houdt het op eerherstel.

Volgens Amoral stierf Madeleine McCann in het vakantieappartement in de Algarve waar de ouders het kind achterlieten. Ze hebben het begraven.

De ouders mogen binnenkort het onderzoeksdossier inzien. Maar delen lekten uit, met name de redenen waarom ze zelf als verdachten werden aangemerkt.

Dat was het gevolg van een speurhond gespecialiseerd in het zoeken naar lijken die sporen aantrof van een overleden persoon op de kleding van het kind en de moeder en op de huurauto.

Bovendien was er een (Britse) buurvrouw die getuigde dat ze het het kind had horen huilen in het appartement in Praia da Luz tussen 10.30 uur en 11.45 uur. Het huilen hield op toen ze de deur hoorde slaan van de teruggekeerde ouders. De ouders zelf zeiden elk half uur te zijn gaan kijken naar het kind.

Boulevardkrant The Sun is boos op Amaral en kopt: How Could He?

  • Reacties

  • Ton Nuiten | 27/07/08 om 14:59

    Ja inderdaad, “How Could He?” Nu Gerry en Kate McCann niet meer als verdachten worden beschouwd, komt daar een zekere Amaral die zelf geen vlekkeloos verleden blijkt te hebben, met een “onthullend boek” naar buiten. Tevens word er door een “anonieme informant” ofwel een niet nader bekende politiechef van de Portugese Policia Judiciaria een 57 bladzijden tellend rapport op de website van het Portugese nieuwsblad Expresso gezet. Maar wat is er nu wérkelijk met de jonge Madeleine gebeurd? Dat is tot op heden iets waar we alleen maar naar kunnen gissen. Natuurlijk kan ik dit niet bewijzen, maar het zou misschien tot de mogelijkheden kunnen behoren dat de kleine het slachtoffer geworden zou kunnen zijn van monsters van mensen die haar ontvoerd hebben in verband met het een of andere satanische ritueel! Elders op deze website heb ik het een en ander geschreven over de “Franklin Cover Up”, een omvangrijk pornonetwerk waarvan o.a. Johnny Gosh het slachtoffer geworden was. Bij deze zaak waren o.a. Amerikaanse hoge politici betrokken. Dat die de dans uiteindelijk tóch wisten te ontspringen, was slechts toe te schrijven aan het feit dat de hele affaire in de doofpot gestopt werd. Hoe de zaak Madeleine zich verder zal ontwikkelen, is nu nog onduidelijk. Misschien zal het kind (en daar hopen we natuurlijk allemaal op) plotseling ergens levend en wel opduiken. Misschien zal later blijken dat het arme kind het slachtoffer geworden is van een tot nu toe onbekende lustmoordenaar. Of er zal zich wanneer de zaak verder en nauwkeuriger onderzocht wordt en er nieuwe informatie naar buiten komt, een beerput van gigantische omvang openen waarbij mogelijk ook namen van bepaalde politici, hoge politiecommissarissen etc. genoemd worden. We wachten af…..

  • fuzu | 14/02/09 om 21:35

    de ouders zijn schuldige

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen