Eigen website en gefilmde optredens 

Dr. Dragan David Dabic

‘Onherkenbaar’ en (dus) ‘onvindbaar’, de gezochte Radovan Karadzic in zijn nieuwe identiteit. Zou het waar zijn?

Gelezen: Independent, Washington Post

Radovan Karadzic was behalve leider van de Servií«rs in Bosnií« ook dichter, arts en psychiater. Hij werkte tot zijn arrestatie als ‘Dr. Dragan David Dabic’ (niet-Servische naam) in een particuliere kliniek in Belgrado als een specialist in alternatieve geneeskunde.

De alternatieve genezer gaf ook college. Recent trad hij nog officieel op in bijeenkomst van het blad ‘Gezond Leven’ waarvoor hij ook artikelen schreef:


En de foto’s:
Hij heeft een eigen website. Die is namaak, want pas na de arrestatie is het domein geregistreerd. We tuinden er ook in. Dom. Op die site bij de geselecteerde Chinese wijsheden als laatste de uitdaging: “The one who gives up his own, should dig two graves.”

Hoofdredacteur Goran Kojic van ‘Gezond Leven’ was ‘compleet verrast’en ‘geschokt’ door de ontmaskering en arrestatie. ‘Volstrekt onherkenbaar en onvindbaar’, beweren althans Vladimir Vukcevic, de Servische openbare aanklager voor oorlogsmisdaden, en Rasim Ljajic, de gezant van het Joegoslavií«-tribunaal.

Radovan Karadzic was ook privé jarenlang ‘onvindbaar’, zeiden de familieleden. Maar in 2004 verscheen nog onder zijn eigen naam de roman ‘Wonderbaarlijke kronieken van de nacht’, die nog een Servische literaire prijs won. In 2005 volgde de dichtbundel ‘Onder de linkerborst van de eeuw’.

En de arrestatie komt ‘toevallig’ enkele weken na de installatie van een nieuwe pro-Europese regering in Belgrado.

 • Reacties

 • Wijze van Zion | 23/07/08 om 09:11

  Binnenkort Kosovo ook EU lid ?

 • Stef | 23/07/08 om 11:50

  Die site is zelf fake. Hij is gisteren pas geregistreerd.

 • Peter Olsthoorn | 24/07/08 om 06:10

  is juist. dom he
  Peter

 • Ron | 24/07/08 om 09:44

  De eerste foto toont dat afbeelding door brillenglas zonder sprong overgaat in het beeld naast het brillenglas. Zou dat er op duiden dat er vensterglas (geen correctie) in de bril zit?
  Niemand heeft die vraag gesteld of is dat opgevallen.

 • niels | 25/07/08 om 12:41

  Gisteravond deed het NOS journaal een rectificatie.

  Die site had een werkelijk kritische toets op authenticiteit niet overleeft. Erg spijtig dat die is uitgebleven. De komkommertijd? of is het ernstiger?

 • Max | 06/01/10 om 21:34

  Grappig dat het VN-Hof wel ontvankelijk is voor aanklachten tegen Servie, maar niet ontvankelijk was toen Servie de NAVO-landen had aangeklaagd, toen buiten het volkenrecht om een VN-lid werd platgebombardeerd. Bovendien betwist Servie de jurisdictie van het Gerechtshof omdat Joegoslavie ten tijde van de oorlog geen lid was van de VN. Zoals in elke oorlog is het eerste slachtoffer de vrije pers, met overheidspropaganda vermomd als nieuwsfeiten. Opzettelijk beschrijven de grote mediaconcerns de gebeurtenissen in Srebrenica als de ernstigste gruweldaden in Europa sinds de WOII of sinds de Holocaust, soms als de ergste massamoord op burgers etc. Doelbewust halen zij de Holocaust en nazi’s tevoorschijn om Srebrenica te verbinden met genocide, Serven met nazi’s, en moslims als onschuldige slachtoffers. Karadzic :hoe kunnen ze mij als een oorlogsmisdadiger etiketteren? Voor welke misdaad? Voor het beschermen van mijn volk?Wat is daar fout aan?Het einddoel van Alija Izetbegovic in Bosnie was de dzamahirija,en de oorlog in Bosnie is niet door Karadic veroorzaakt! Hoe zijn Jihadi’s in Joegoslavie, hart van Europa, terrecht gekomen? De gedachte achter politiek van Clinton was dat het succes van Islamistische strijders in de strijd tegen de SovjetUnie in Afghanistan in Europa gewoon herhaald kon worden.Niet alleen wapens uit Turkije en Iran arriveerden, maar ook geld (onder andere uit Saoedi/Arabie, Brunei, Maleisie) en moedjaheddien strijders.
  De beschuldiging van een genocide in Srebrenica werd gebruikt door de regering Clinton om later militair ingrijpen te rechtvaardigen,en om de aandacht afleiden van de activiteiten in de Kroatische Krajina regio,de grootste etnische zuivering[genocide] in EU,na WOII, georganiseerd door VS.Is het eigenlijk wel zeker dat de Serviers in Sebrenica duizenden moslimmannen geexecuteerd hebben? of zou het kunnen dat het (gedeeltelijk)anti-Servische propaganda is? Na 14 jaar zijn nog 6000 lichamen vermist?!Komt de waarheid over Srebrenica boven tafel?Wat was in Srebrenica?Deze link:http://www.srebrenica-report.com/
  Verder staat in het boek van Karremans zwart op wit dat de moslimstrijders in de safe-area’s bewapend waren en jarenlang uitvallen naar de Serven deden. Dat is dus schending van de akkoorden en derhalve een dom soort terrorisme en als reactie hierop is het Servische leger er naartoe gegaan. Maar gelukkig werden vrouwen en kinderen in Srebrenica nog gespaard. In Darfur en bij de Hutsi / Tutsi,en rond Srebrenica in de Servische dorpen,was dat niet zo.Advoccat Karadjic zegt dat er schriftelijke bewijzen zijn dat Karadzic de legerleiders bevolen heeft zich aan het oorlogsrecht te houden. In een andere moslimenclave die enkele dagen later viel, Zepa, was er geen sprake van genocide.En waarom niet? Karadjic is alleen verdaht,dus NIET schuldig!!!Wat gebeurde er in Srebrenica is eenvoudig: de moslims vielen de Serviers, zodat de Serviers doodgeschoten hen, veel stierven in de strijd en sommige werden geí«xecuteerd[tot 300].Elke moslim die stierf in Srebrenica gedurende de hele oorlog,maar ook eerder , voor de burgeroorlog in Joegoslavie zelfs begonnen ,werd genoemd als gedood in juli van 1995?!! Osman (Ibro) Halilovic (1912-1989), Hamed (Hamid) Halilovic (1940-1982),stierf een volle 13 jaar voor de Srebrenica ”˜genocide’,Nurija (Smajo) Memisevic (1966-1993), Salih (Saban) Alic (1969-1992),Mujo (Hasim) Hadzic (1954-1993), Ferid (Ramo) Mustafic (1975-1993), Hajrudin (Ismet) Cvrk (1974-1992),enz”¦”¦Na de val van Srebrenica, waren ongeveer 800 Srebrenica moslims ontvangen in Servie (volgens de regeling tussen Carl Bildt en president Slobodan Milosevic).Lewis Mackenzie:in het hele Srebrenica gebied zijn in het totaal iets meer dan 2.000 lijken gevonden, duidelijk van Serviers en moslims, duidelijk ook bij gevechtshandelingen omgekomen[Canadese blad Globe and Mail]”¦Karadjic is alleen verdaht,dus NIET schuldig!!! Milosevic was ook verdaht ,maar een flinter van bewijs is gevonden tegen Milosovic. Karadzic koestert niet de illusie dat hij wordt vrijgesproken, maar veel dingen zullen anders eruit zien als het proces over is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen