'Klacht over Volkskrant-duiding' 

‘GeenStijl-publiek stel hersenloze apen’

Althans, Dat is volgens de chef van GeenStijl de duiding die de Volkskrant geeft aan de gemiddelde bezoeker van het spraakmakende GeenStijl. Dat moet maar eens afgelopen zijn.

Gelezen: Klacht GeenStijl over de Volkskrant

GeenStijlgeneratie bedreigt erop los met: “Een grote leverancier van het sterk gegroeide aantal dreigementen dat ministers en Kamerleden ontvangen, is het schoolkinderencircuit van de ongeremde GeenStijlgeneratie, gewend als dat is primair te reageren op alles wat onwelgevallig is. In de eerste helft van 2008 waren er 225 aangiften – bijna evenveel als in heel 2007. In alle vormen komen ze binnen: kogel-, poeder- en scheldbrieven, dreigtelefoontjes, hate-raps en e-mails met doodsbedreigingen.”

Volgens GeenStijl-chef Dominique Weesie is de duiding feitelijk onjuist: “Uit de cijfers van de STIR blijkt dat 52 procent van onze lezers tussen de 18 en 34 jaar is, 36 procent tussen de 35 en 49 jaar en de 12 procent ouder dan 50 jaar…een groot deel van onze lezers [heeft] juist HBO dan wel een wetenschappelijke opleiding heeft genoten.”

De baas van GeenStijl vindt het niet langer aanvaardbaar dat zijn publiek “…telkens maar weer ongestraft wordt neergezet als een stel hersenloze apen.” De uitgave zegt een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek. In de smakelijke aankondiging over die Raad: “Dat stelletje non-valeurs met een gemiddelde leeftijd van 78 dat niet door ons werd erkend…De wassen neus, die oordeelt over journalisten en journalistieke gedragingen.”

Een GeenStijl-redacteur zelf heeft zich eerder laten ontvallen dat 80 procent van de ‘reaguurders’ op artikelen dom is. En er is wel vaker felle kritiek geuit op GeenStijl met de nodige generalisaties, zoals door Jort Kelder.

  • Reacties

  • Wijze van Zion | 22/07/08 om 08:27

    STIR moet bij gaan stellen? Spits/geenstijl bang voor de advertentiemarkt, waarschijnlijk…..

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen