De RVD verliest een invloedrijke chef 

Een vlucht regeringswulpen

Van de NOS naar de RVD naar diplomatieke dienst.

Het hoofd van de RVD Gerard van der Wulp vertrekt naar Amerika voor een mooie diplomatieke baan. Reden voor de Volkskrant Van der Wulp onder de loep te nemen in het Dinsdagprofiel. De collegae van de Volkskrant vergaten een paar details.

In diverse onderzoeken komt het NOS-Journaal als meest betrouwbaar naar voren. Geen wonder dat tweemaal achtereen een man van het Journaal de Rijksvoorlichtingsdienst ging leiden: na Eef Brouwers ook Gerard van der Wulp.

En belangrijk ook: banden werden niet doorgesneden. In een documentaire die werd uitgezonden naar aanleiding van het vijftigjarig jubileum van het NOS Journaal zagen we Gerard van der Wulp – al de baas van de RVD op de burelen van het NOS-Journaal in computer kijken. Hij wist de weg nog.

Ook handig: zijn zoon Xander van der Wulp. Die is chef van de 24-uurs nieuwsvoorziening NOS Nieuws. Maar gelukkig wisselen ze nooit vertrouwelijke informatie uit.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen