Bouwfonds wilde persé overnemen 

Van Vlijmen bracht cultuur

Bouwfonds al vóór overname gewaarschuwd voor dubieuze boekhouding en manier van handelen.

Gelezen: Het Financieele Dagblad

De krant heeft het nog over hoofdverdachte in de verdenking van vastgoedfraude ‘Jan van V.’ die zijn bedrijf Van Vlijmen Vastgoed verkocht aan Bouwfonds, maar aan die poppenkast doet Leugens.nl niet mee. Het gaat dus om Jan van Vlijmen, zoals ook eenvoudig te achterhalen is. Van Vlijmen is verdachte en niet veroordeeld.

De zaak: het FD bezit een due diligence-rapport van accountant Moret Ernst & Young van 16 augustus 1995 over Van Vlijmen Vastgoed, dan overnameprooi van Bouwfonds. Daarin staat het nodige over een ‘dubieuze bedrijfscultuur’ en discutabele wijze van boekhouden. Bouwfonds zet de overname gewoon door.

Dit sluit aan op onze publicaties van vraaggesprekken met Edwin de Roy van Zuydewijn. Die merkte als directielid van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling onder Van Vlijmen ook op dat het met de mores niet zo nauw gesteld was, nog vóór dat de zaak aan het rollen kwam.

  • Reacties

  • ceesruyter | 13/07/08 om 19:25

    Dit sluit aan op onze publicaties…..dat is een lekkere vorm van riooljournalistiek. Ik dacht dat het altijd hoor en wederhoor was bij Peter Olsthoorn. Maar ja als je zulke bronnen gebruikt dan verschijnen de leugens vanzelf.
    Misschien valt er wat meer te vertellen over de mores van E de R van Z.
    Wel een leuke site overigens

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen