Ray Manzarek praat zijn mond voorbij: 

Jim Morrison leeft!

In Parijs gestorven en begraven in 1971? Niet echt”¦

Gelezen: Der Spiegel

1991, locatie: het Parijse kerkhof Pí¨re Lachaise. Ik zit lekker op een bankje na een blik te hebben geworpen op het graf van de beroemde Jim Morrison van The Doors. Leuk uitje: op het graf lege drankflessen, graffiti en pornoblaadjes.

Steeds weer komen jongeren aarzelend aangelopen, die met kleding en kapsel als Jim Morrison-bedevaartgangers herkenbaar zijn. In 1991 was het graf niet zo makkelijk te vinden. In het kwartiertje dat ik op het bankje zat verwees ik heel wat aanbidders richting de ‘laatste rustplaats’.

Blijkt nu dat ik mezelf en al die andere graftoeristen heb voorgelogen. Jim Morrison is helemaal niet dood! Wie dat zegt? Nou, toch echt iemand die het kan weten. Ray Manzarek heet die, speelde bij The Doors zo leuk op het orgeltje.

Volgens Manzarek leeft Jim Morrison lekker op het tropische eilandenparadijs de Seychellen. De leugen is dat Jim Morrison in 1971 gevonden werd in zijn badkuip in Parijs na een overdosis.

Al in 1970 had Jim in het oor van Ray Manzarek gefluisterd dat hij zijn eigen dood in scí¨ne ging zetten om er zo tussenuit te knijpen. Wie weet zit Jim wel gezellig samen met Elvis Presley op de Seychellen.

Wist u trouwens dat Paul McCartney van The Beatles al tientallen jaren dood is?

 • Reacties

 • R.A.E.Fassaert | 09/08/08 om 11:55

  Het kan waar zijn, maar het hoeft niet. Maar als hij nu nog leeft, zou hij zo oud zijn en dat is toch wel triest.

 • maarten biesterveld | 21/07/10 om 18:21

  Wat zit je nou dom te *.
  Waarom zou het triest zijn als Jim nu oud zou zijn.
  * toch op met je pseudo-romantische ideeen
  over life fast, die young.
  Het zou mooi zijn geweest als Morrison no had geleefd
  en nog muziek en poezie had gemaakt. Zo!

 • Tessa van Eijk | 23/10/13 om 00:48

  Misschien schrijft hij wel zijn gedichten v.a. de Seychellen… en verkoopt hij deze onder een pseudoniem via internet…. zou ik niet eens raar van staan te kijken…. En geef hem eens ongelijk… Dat hij zijn dood in scene zou hebben gezet…. Bij het TV programma College Tour, heeft Richard Gere al eens gezegd: Niemand is voorbereid op die roem!! Dus ik kan me heel goed voorstellen dat Jim misschien wel zijn eigen dood in scene zou hebben gezet. en die lacht zich nu “dood” om hoe iedereen daar nu mee bezig.

 • Theo | 06/04/17 om 22:48

  Jim is door de politiek in die tijd geadviseerd om een andere identiteit aan te nemen en leeft nu onder de naam David Hasselhof.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen