Officier van Justitie Amsterdam 

Geen vervolging na aangifte Van Tartwijk tegen Joop van den Ende en Leugens.nl

Vastgoedverdachte en bureau Trimp & Van Tartwijk vangen bot met klacht wegen interviews Van den Ende en publicatie Leugens.nl


Verrassende brief van het parket Amsterdam van het Openbaar Ministerie: geen vervolging tegen Joop van den Ende vanwege interviews bij Nova, De Wereld Draait Door, en in de Volkskrant en Het Financieele Dagblad, en tegen Leugens.nl wegens smaad. Verrassend, want we wisten van geen aangifte.

Het gaat om ‘Je moet Trimp & Van Tartwijk hebben’ over de ruzie met Joop van den Ende rezen kennelijk bezwaren. En is aangifte gedaan wegens smaad. Zonder ons eerst te verzoeken om iets recht te zetten, wat juridisch onverstandig is. We berichtten immers ook over het verweer van Van Tartwijk

Van Tartwijk maakte bezwaar tegen de foto in combinatie met de zinsnede: “Dit bureau adviseerde de Gemeente Amsterdam aan Joop Van den Ende als partner voor zijn vastgoedprojecten. Voor hij het weet was de ondernemer verweven met de vastgoedfraude.”

Wel vroeg de advocaat van Van Tartwijk eerder of we naar aanleiding van het eerste artikel over de vastgoedfraude niet de volledige naam Hans van Tartwijk wilde noemen en hem niet herkenbaar in beeld wilden brengen.

Na meer van dit soort verzoeken en wat overwegingen gingen we daar schoorvoetend mee akkoord. Inmiddels begon de man een weblog op Hansvantartwijk.nl om bij te dragen aan het beeld van een brave projectontwikkelaar. Waarvan akte. Zonder foto, dat wel.

Hij krijgt dus gewoon zijn balkje. Totdat het OM erachter komt ze het helemaal bij het verkeerde eind hebben met mijnheer Van Tartwijk.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen