Sluw joch wil anoniem blijven 

‘Ik ben niet de bedriegende Rutger M.’

”¦ en Ilse Media wil mij daarbij wel helpen. Maar tevergeefs want ik laat me nogal makkelijk traceren.

Mijn Kind Online (MKO), een stichting gefinancierd door KPN, heeft het aan de stok gehad met Web-log van Ilse Media. Na een pittige e-mail wisseling koos MKO eieren voor zijn geld en schrapte de naam van de eigenaar van een gewraakte dienst uit een artikel.

De leiding van Web-log.nl vond dat sprake was van een ontoelaatbare schending van de privacy met het noemen van de naam van de ondernemer in een waarschuwing van Mijn Kind Online. Ofschoon het om zakelijke informatie gaat.

Dus kwam er een ‘rectificatie’ van Mijn Kind Online: “Ons weblog was bijna op zwart gezet…Onder dreiging van sluiting van dit weblog, heb ik enkele veranderingen doorgevoerd in een oud blogbericht. Hierbij de nieuwe versie.”

Het betreft een waarschuwing aan kinderen tegen GeldmetjePC.nl. Volgens Justine Pardoen van Mijn Kind Online is zonneklaar dat een volwassene “in één oogopslag ziet wat een gemiddelde puber blijkbaar niet ziet: dit deugt van geen kant.”

De bezoeker aan GeldmetjePC.nl wordt gevraagd om de inloggegevens van zijn MSN-account in te vullen. Met deze data heeft GeldmetjePC.nl toegang tot de vriendenlijst van degene die zijn gegevens heeft verstrekt. En kan daarmee deze mensen ook ‘spammen’ met de vraag om mee te doen.

Dat meedoen betreft een opgave voor de spaarprogramma’s vanEuroclix of MoneyMiljonair. GeldmetjePC ontvangt geld voor het aanbrengen van nieuwe leden. MKO laakt de gehanteerde methode.

In het oorspronkelijke bericht, nu nog te zien via Google cache stond: “Rutger Mooij, de bedenker van dit briljante internet-concept (zoals zovelen zijn dit soort creatieve jongens begonnen als domeinkapers), onderhoudt er zichzelf maar mooi mee.”

Ten tijde van het schrijven was op de laatste link het Hyves-profiel van Mooij nog openbaar, inmiddels niet meer, en staat er nog een foto. De eerste link verwijst naar de weblog bij bedrijf Xedoc in Alphen a/d Rijn, van de hand van diezelfde Rutger Mooij.

In de nieuwe versie is de naam van Mooij weggehaald maar staat wel de link nog naar zijn persoonlijke blog en de naam van zijn bedrijf: “De jonge bedenker van dit briljante internet-concept (zoals zovelen zijn dit soort creatieve jongens begonnen als domeinkapers), onderhoudt er zichzelf maar mooi mee.”

Vervolgd met: “met zijn bedrijfje Mooij Development haalt hij overigens dezelfde truuk uit met bijvoorbeeld www.geldopstraat.nl, en sinds kort ook in het Duits (ja, je moet die dure autosmaak toch wel ergens mee kunnen bekostigen!) op www.raschgeldverdienen.de.”

Pardoen ontving van Web-log.nl na een eerste e-mail wisseling en daarop enige weken radiostilte afgelopen dagen de journal of health system pharmacy aanmaning om de naam van Rutger Mooij te verwijderen op straffe van verwijdering van het blog.

Dat hebben Mooij en Ilse Media geweten: eerst aandacht op zakelijke website Emerce.nl, vervolgens bij GeenStijl. Op die laatste publicatie reageerde de heer Mooij waardoor hij nog bekender werd.

 • Reacties

 • ibi | 02/07/08 om 00:10

  haha dit was ook op geenstijl en hij reageerde op de voicemail van luister hier egt grappig: http://www.dumpert.nl/mediabase/164461/b40c36e3/oh_jee,_spammer_is_boos.html

 • henk | 02/07/08 om 12:56

  Moet je zien wat hij hier doet:
  http://www.sitedeals.nl/werk/36073-javascript-er-gezocht-deadline-zsm.html

  Gewoon een spam-link neerzetten, onder het mom van ik zoek een programmeur

 • Jan | 05/08/08 om 10:40

  Je bedoelt deze Rutger Mooij?
  http://www.scamdetected.com/index.php/Rutger_Mooij

 • Cora | 01/12/09 om 18:21

  Rutger mooij is momenteel actief op Hyves onder Optimus Prime

 • Joep | 13/11/13 om 02:49

  Hij is nu baas van clicktobuy.nl 1 oplichter is het ze versturen oude producten slecht ingepakt gewoon een rasechte oplichter!

 • Noboby | 10/04/17 om 21:24

  denk erom ga niet naar jouwveiling.nl the big boss is daar nog steeds hij bedreigde mij of beter gezegd om mij ff een bezoekje te brengen ik hoefde niet te zeggen waar ik met mijn gezin woonde hij wist het al zal geen naam noemen maar voor ieder op deze pagina weet wel wie het is ik heb aangifte gedaan met geluidsopname van hem en ben op jouwveiling.nl geblokkeerd ik moet sorry zeggen voor ik weer misschien mag deelnemen aan de veiling hoezo omdat ik weer eens mijn geld niet terug kan krijgen tja dat is echt iets voor …………. ik wil me niet verlagen tot zijn niveau ik verdien het liever eerlijk ieder is welkom om te reageren wees niet bang want bang ben je als je in hem geloofd
  Mvg noboby stand up for your right and fight for your honnor laat van je horen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen