Maak er maar negen moorden van: 

NRC Handelsblad straft Lucia de B.

Je heet Lucia de Berk en je kreeg op grond van krakkemikkig bewijs levenslang en TBS. Maar van hoeveel moorden werd je beschuldigd?

Dankzij mensen die in je onschuld geloven zoals Metta de Noo en haar broer Ton Derksen, of de schrijver Maarten ’t Hart ben je nu uit de gevangenis en kun je genieten van je vrijheid totdat je zaak herzien wordt. Maar van de kwaliteitskrant NRC Handelsblad moet je het als door het openbaar ministerie gemangeld individu niet hebben.

De NRC schuift je een veroordeling voor moord op negen ziekenhuispatií«nten in de schoenen. En de herhaalde leugen:

“Omdat de dood van de baby aanleiding was om Lucia de B. Ook te veroordelen wegens acht andere sterfgevallen, staan ook die nu ter discussie.” Niet echt een denkfout dus in dit NRC-artikel.

Wat lezen we in het begin van het voorwoord van het boek group health pharmacy ‘Lucia de B. – Reconstructie van een gerechtelijke dwaling’ van Ton Derksen: “Dit boek gaat over de zaak Lucia de B., een verpleegkundige die op 18 juni 2004 in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag is veroordeeld tot levenslang plus TBS voor zeven moorden en drie pogingen tot moord. Dit was een uitbreiding ten opzichte van de eerdere veroordeling door de rechtbank aldaar: vier moorden en twee pogingen tot moord (24 maart 2003).”

Dus niet negen moorden of veroordeling voor negen sterfgevallen. Zou de NRC niet verder hebben gekeken dan deze zin op wikipedia: “Men komt tot de conclusie dat in de periode van september 2000 tot september 2001 er negen overlijdens en reanimatie-incidenten hebben plaatsgevonden waarbij er sprake is van een medisch onverklaarbare oorzaak.”

En daarna maar niet meer doorgelezen hebben wat het vonnis nu echt was? Of is NRC nog steeds zo innig met het OM dat ze een handje helpt?

 • Reacties

 • Ron | 27/06/08 om 10:57

  Blijkbaar had het OM de NRC wijs gemaakt dat zij nog wat moordzaken achter de hand had. Trouwens dat was ook de stellige overtuiging van Buruma (PvdA), Van Maanen, Hans Nijeboer, Groenhuijsen, etc., zie hun bijdragen in de krant met de slogan Lux et Libertas. In dezelfde trend zei Harm Brouwer : “De zaak is nog niet verloren”. Blijkbaar was hij niet op zoek naar de waarheid maar had hij die twee gevallen nog in de achterzak. De magistrale tovenaar, die nog een paar vermoorde konijnen uit zijn hoed probeerde te toveren.
  Nu beweert deze grappenmaker van beneden de rivieren: “Het systeem heeft goed gewerkt”.
  Eens kijken hoe die krant zich dat weer toerekent. Onze kwaliteitskrant, waarvan Micha Kat niet genoeg krijgt, verschrijft zich dus.
  Als je een geest te veel slijpt blijft er geen geest meer over en dan kun je de rest in de prullenbak gooien. Net zoals een mes, de tegeltjeswijsheid van de NRC.
  Nog even met het weggooien wachten. Micha Kat weet vast nog wat krenten uit deze grijze Lux et Libertas uit het verleden te halen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen