Jezus terug op aarde: 

Cocaí¯ne wordt bakmeel

Na twee weken uitslag van onderzoek naar ‘verdacht pakketje’. Gaan we vanavond pannenkoeken snuiven?

Gelezen: Telegraaf, AD Utrecht

Twee studenten op kamers in Maarn verdachten hun hospita ervan dat ze hun kamers stiekem doorzocht. Ze verstopten een pak wit poeder en inderdaad: de hospita vond het. En bracht het naar de politie in Driebergen.

Die liet de speurhonden erop los. Ook die deden mee met de grap. En sloegen aan. Groot alarm. Student in de cel, en verdachte: ‘Richard H.’. Pakketje naar forensisch onderzoek. De bevestiging: het is bakmeel.

Citaten van onze Bromsnor, na de eerste melding, van Marina Buijts, woordvoerster van de politie Utrecht:

“Wij zijn van mening dat we goed hebben gehandeld. Als dit een grap is, zoals de verdachten beweren, dan is het er wel een met een behoorlijke impact. Gezien de grootte en de verpakking moeten we dit serieus nemen.”

En na de uitkomst van het NFI-onderzoek:

“Dat leert nog maar eens dat je met drugs beter geen grappen kunt uithalen.”

 • Reacties

 • Ron | 25/06/08 om 12:37

  Typisch geval van huisvredebreuk. Big brother is watching you. Of hoe je hospita spioneert voor de overheid. Was dat toentertijd ook niet in de Sowjet-Unie?
  Nederland begint meer en meer op een politie-staat te lijken en dat bewezen met een eenvoudige pak bakmeel. Trouwens je kunt er een fantastische stofwolk explosie mee veroorzaken. Dus zo onschuldig is het niet. Met bruine bonen kun je H2S produceren, verdichten en ziedaar een gifgas. Blijkt ook in bezit te zijn bij terroristische groepen. Dat hebben we de vitamine-affaire in Nieuwersluis waarbij iemand zelfs 14 dagen eenzaam werd opgesloten.
  De les: verpak het niet opnieuw.
  Of als je echte spullen heb stop het in een huishoudelijke verpakking.

  Doe zoals Holleeder, gebruik geen mobieltje, geen computer, etc.. Als je dit gelezen hebt, dan heeft de Nederlandse inlichtingen dienst, geleerd van de Oosterburen toentertijd, het al grí¼ndlich opgeslagen. Dus verder ga ik niet.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen