'Peter de Vries' verzweeg snuifscenes voor de VS' 

Patrick van der Eem – deel 2

Lekker snuiven voor de zaak Natalee Holloway.

Gelezen : Volkskrant, interview met Patrick van der Eem.

Joran van der Sloot komt over als een verwend ettertje. Van Patrick van der Eem heb je na het lezen van een interview met hem een nog negatiever beeld. Drugsdealer, cokeverslaafde, verboden wapenbezit, geweld.

Joran van der Sloot verbleekt in zijn biecht in de auto bij Patrick van der Eem (website van deze held) tot een opschepperige amateur. Nee, Patrick van der Eem is de echte gangster. Hij moet zijn boek verkopen. Zijn waarheid. Die we eerder leerden kennen.

Van der Eem roept in het Volkskrant-interview dat hij tijdens de autoverhoren van Joran bij voortduring onder de coke zat, éénmaal onder crack. De Vries heeft alleen de opnames aan ABC (voor 830.000 dollar) verstrekt zonder het zichtbaar snuiven. Die kregen wij ook niet te zien. Van der Eem zegt ook Joran van der Sloot drugs te hebben aangeboden zoals cocaí¯ne en crack.

Nog afgezien van de vraag: hoe verantwoord is het om iemand die onder de coke zit in te zetten voor het oplossen van een vermeende misdaad? Met boeven vang je boeven, da’s waar. Maar wat moet je met een interview met zo’n man?

Dan dit nog: “Met mijn boek wil ik alles afsluiten. Het wordt een bestseller. Ik wil naar Amerika, naar Oprah Winfrey. Dat gaat lukken.” Na de geruchtmakende uitzending van Peter R. De Vries zou de misdaadverslaggever samen met Patrick van der Eem naar Amerika vliegen voor een serie optredens op de Amerikaanse televisie. Maar Patrick van der Eem kwam niet verder dan JFK Airport. En nu naar Oprah? Maar hij is nu braaf: “De omslag kwam op mijn 22ste. Mijn vrouw raakte zwanger. Toen ik later een jaar moest zitten voor drugs, wist ik: dit nooit meer. Mijn vader is multimiljonair. Hij heeft me geholpen mijn bedrijf op te zetten. Ik verkoop hydraulische slangen en maak jaarlijks 200 duizend euro winst.”

Patrick van der Eem is de beste slangenverkoper van de wereld geworden die alleen nog af en toe een snuifje belieft omdat het zo lekker is, maar de ‘laatste drie weken niet meer’. Joran van der Sloot is een psychopaat in de ogen van Patrick van der Eem. Van der Eem denkt dat niet te zijn ook al schrijft hij strafbare feiten op waarvoor de politie hem nu nog moet oppakken.

Dit alles volgt op de waarheid van Peter de Vries. Even wiskundig: 20 procent kans dat Van der Eem de waarheid spreekt keer 20 procent Van der Sloot keer 80 procent van De Vries. Hoeveel is dat?

Ja, dat is 3 procent”¦

Maar het dumpen van het Natalee-lijk wordt, ‘desondanks’ kun je nu wel zeggen, opgelost volgens Patrick.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen