Schandpaal op internet tart rechtsstaat 

‘De zakenman en het misbruikte meisje’ – 2

Kort geding terwijl de website met de aanklacht wegens misbruik vooralsnog offline is gehaald.

Gelezen: AD

De openbare aanklacht van Jolanda van Remundt wegens seksueel misbruik bracht de aangeklaagde tot een kort geding.

Hij eist dat de website Hetmisdrijf.nl van het web wordt gehaald en dat Jolanda rectificeert. In de rechtszaak zei de rechter als dat het beschuldigen met naam en toenaam verkeerd was.

Ze moet nu nog uitspraak doen over de vraag of het beschuldigen zonder toenaam, maar wel met de voornaam en wel met het breed verspreide feit van zijn werk en woonplaats, wel is toegestaan. En of, conform de eis, Jolanda ook moet rectificeren en (dus) bekennen dat ze heeft gelogen. Het openbaar ministerie neemt de zaak in onderzoek na een aanklacht.

Al vóór het kort geding deze week speelden hebben Jolanda van Remundt en haar vader Nico – die een conflict heeft met de beschuldigde – besloten om de publicatie van de aantijgingen van het web te halen. Ook het filmpje is van YouTube gehaald.

Jolanda stuurde een ‘dringend verzoek’ aan Leugens.nl om de bijlage die we in het vorige artikel publiceerden met haar aanklacht offline te halen. We doen dat vooralsnog niet omdat die journalistiek relevant is in deze kwestie: waar of niet waar?

We willen eerst contact hebben me de beide advocaten en het vonnis van de rechtbank afwachten alvorens wellicht alsnog de bijlage weg te halen. Pogingen daartoe hadden nog geen resultaat. Gezien de context die met de bekendheid van de voornaam, beroep en woonplaats is gecreeerd is het beter om de privacy van de aangeklaagde te beschermen zolang er geen veroordeling is.

We zijn ons vorige artikel bewust begonnen met een voorbeeld van een valse aanklacht en een vermelding van het grote aantal valse aanklachten dat er is. De juistheid van de aanklacht staat ter discussie. Dat blijkt ook uit de reacties op het vorige artikel.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen