Fijn samen babbelen rondom het haardvuur 

Bilderberg 2008, lekker geheim

Met Jan Peter, Beatrix & Zn., Victor H. en Harold Goddijn die de premier terugbrengt op het verloren pad.

Voor de ware complotdenker is het een sinistere wereldsamenzwering: de Bilderbergconferenties. Van 5 tot en met 8 juni was er de 2008-editie. Deze keer gehouden in het centrum van de macht: het Westfields Marriott Hotel in Chantilly, in de buurt van Washington DC.

Het besprokene op het theekransje blijft altijd geheim. De complotdenkers beweren dat Bilderberg als geheime wereldregering samenzweringen smeedt zoals de inval in Irak.

Historicus en Prins Bernhard-watcher Gerard Aalders relativeerde de hersenspinsels van de complotdenkers. Voor hem is het een informeel samenzijn van invloedrijke politici, zakenlieden, staatshoofden en intellectuelen (naar het schijnt ook journalisten). In Vrij Nederland van 7 juni: “De bijeenkomsten zijn wel degelijk van invloed op politieke besluiten, maar altijd indirect. Ik zie het meer als een gezelschap goedgeklede heren en dames, dat met elkaar de wereldproblematiek bespreekt.”

Wel onthulde Aalders in een boek over Bilderberg dat de eerste conferentie in 1954 in Hotel Bilderberg te Oosterbeek en enkele daarop volgende werden gefinancierd door de CIA. Prins Bernhard was samen met de uit het communistische Polen verdreven Joseph Retinger de grote man van die conferenties.

Nederlandse deelnemers aan de 2008-conferentie waren deze keer Jan Peter Balkenende, staatssecretaris Frans Timmermans, Beatrix, Willem-Alexander, TomTom-directeur Harold Goddijn en voormalig Bilderberg-secretaris professor Victor Halberstadt.

Vrij Nederland vraagt zich met de SP af of premier Balkenende niet de plicht heeft de Tweede Kamer te informeren. De kosten van zijn verblijf zijn immers betaald door de Nederlandse belastingbetaler. Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vindt dat onnodig: op Bilderberg wordt geen beleid gemaakt.

Boeiend is het gezelschap van PVDA-staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans bij Beatrix & Zn. Timmermans weigerde bijvoorbeeld de bijzetting van Prins Bernhard in de grafkelder te Delft te bezoeken alsmede de herdenkingsplechtigheid voor hem in de Ridderzaal. Reden voor het afstand nemen tot Prins Bernhard was de gebleken omkoopbaarheid van de Prins. Zou koningin Beatrix dat wel weten?

Victor Halberstadt en B. & Zn. Staan op betere voet met elkaar. Hij maakte Prinses Maxima in de Nederlandse samenleving wegwijs, zo goed dat ze vaststelt dat de Nederlander niet bestaat. Halberstadt was ook commissaris bij Daimler-Chrysler . De directeur van de Daimler-Benz fabriek in Argentinií« leverde ten tijde van de militaire dictatuur, waar Maxima’s vader deel van uitmaakte, vakbondsleden uit aan de generaals.

 • Reacties

 • Max Delius | 13/06/08 om 12:41

  Frans Timmermans heeft boete gedaan voor zijn anarchistische ‘jeugdzonden’; als dank mag hij mee naar de Bilderberg Conferentie en krijgt hij straks een leuke betrekking bij de EUSSR. Al die PvdA’ers komen uiteindelijk toch goed terecht?

 • Frits | 13/06/08 om 13:04

  De Nederlandse staat is erg verbouwereerd, dat de erven Goudstikker nog de geheelde roofkunst kwamen opeisen. En dan wilden die joden ook nog de pensioenen en de geroofde aandelen etc,. terughebben. En de Nederlandse Joden, die vonden het onheus dat de Amerikaanse joden voor hun belang opkomen, want ze hadden al in de minne een deal gedaan, zie Pack of Thieves (Viktor Halberstadt heeft zich zo over JWC uitgelaten)

  Ook uit Pack of Thieves: Victor Halberstadt en zijn vader kwamen uit de onderduik en gingen naar huis. Toen ze in de straat aankwamen zagen ze dat hun huis al bewoond werd. Zijn vader versnelde zijn stap en zij liepen verder.

  Dat wat de coach van Maxima betreft. Geen betere manier om wit te wassen. Is dat niet zoiets als het Stockholm syndroom?

 • Carlos Severino Tromp | 04/09/08 om 00:41

  Daarom bestaat “Mijn open brief aan koningin Beatrix” op You Tube: tromp13carlos en carlos13tromp Nederlandse en Engelse Taal

  Carlos Severino Tromp

 • Carlos Severino Tromp | 05/09/08 om 09:01

  Reactie verwijderd want deze had niets met het onderwerp te maken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen