Een prettig bestuurd departement 

Justitietopman omgekocht

Om een vals document op te stellen om een veroordeelde uit de cel te houden.

Gelezen: Telegraaf, Volkskrant

OM-baas Harm Brouwer dreigt journalisten aan te pakken omdat ze hun werk niet secuur doen. Laten wij nu bijna een dagtaak hebben aan het beschrijven van het vals handelen van de jongens en meisjes van onze aimabele vriend mijnheer Brouwer (foto).

Nu dit weer: een hoge ambtenaar op het ministerie van Justitie heeft zich voor enkele tienduizenden guldens laten omkopen. Voor dat geld hielp hij om een veroordeelde fraudeur uit de cel te houden.

Het gaat om de nu 65-jarige Rotterdamse zakenman Jan van L. die veroordeeld was tot een celstraf. Hij bleef uit het gevang met hulp van de ambtenaar en een arts die de zaken man in een medisch rapport niet sterk genoeg verklaarde om te brommen.

Dat werd bekend in een andere zaak: tegen de 58-jarige advocaat-generaal Jan Koers uit Arnhem, al 30 jaar werkzaam bij het Openbaar Ministerie: als fraudeofficier van justitie in Amsterdam, unithoofd zware georganiseerde criminaliteit in Arnhem, hoofdofficier van justitie in Amsterdam en hoofdadvocaat-generaal bij het parket Den Haag.

Hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en oplichting. Hij zou zich twee jaar geleden ook hebben laten omkopen door de genoemde zakenman.

De rechter ging niet in op het verzoek van advocaat Kees Korvinus om ook de arts en de vermeende particuliere bemiddelaar tussen Van L. en de hoge justitieambtenaar als getuigen te horen.

Niet relevant voor deze zaak. Beweerde de rechter, J.A. Bik.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen