IJslandse veldwachter contra dierenarts 

‘De beer moest neer’

Shoot to kill Knut was niet nodig, of toch wel?

Gelezen: Daily Mail

Wat heeft Leugens.nl met IJsberen? De Daily Mail, een soort í¼ber-Telegraaf, laat een IJsbeer op een ijsschots naar IJsland liften, en vermoord worden. Die beer was er, zie de beelden.

Ondanks de naam van het land ligt er op IJsland minder ijs dan in Groenland waar weer veel minder groen aan is. IJsland telt geen ijsberen, Groenland wel. De afgedwaalde ijsbeer was de eerste sinds 15 jaar die IJsland met een bezoek vereerde. En waarschijnlijk voorlopig de laatste, als dit nieuws Groenland bereikt.

De veldwachter van het gehucht Skagafjí¶rdur besloot de ijsbeer dood te schieten. Er was geen verdovingsgeweer ter plekke. Dat lag aan de andere kant van IJsland. Noch waren er ‘verdovende middelen’. Gelogen, beweert de lokale dierenarts die ze wel had.

De veldwachter verdedigde volk en vaderland: de beer rende af op de menigte van rond de 60 ramptoeristen die zich aan hem vergaapten. Hij had geen andere keuze dan: leg neer die beer!

Nu weet ondergetekende uit ervaring in het reizen in arctische streken dat om een ijsbeer neer te leggen een zwaar kaliber geweer noodzakelijk is. Heeft de IJslandse politie een dergelijk overkill-wapen altijd bij de hand om binnenlandse onrusten te bedwingen?

In de Iceland Review oppert men dat IJsland wellicht door ‘global warming’ een invasie van ijsberen op smeltende ijsschotsen te wachten staat. Niet waar, zegt een lokale ijsberenexpert: juist in de koudere periodes van de 9e tot en met de 18e eeuw deden ijsberen IJsland aan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen