Ter dood veroordeelde krijgt hulp toegewezen: 

“Die kleine neger verdient de dood.”

Moordenaar is niet meer, en zijn verdediger vindt dat best.

Gelezen: Time

Curtus Osborne (foto) is dood. De staat Georgia gaf hem afgelopen week een injectie. Om de doodstraf te voltrekken. Osborne wachtte al 17 jaar op de voltrekking van de doodstraf. Veroordeeld voor brute moord op zijn vriend en diens vriendin.

Zijn laatste verzoek om de straf in levenslang om te zetten, is terzijde gelegd. Maar wie verdedigde Osborne. Een advodaat die voor hem door het vuur ging?

Hoe ver kan dat gaan. In dit geval, schrijft Time, had de advocaat eerder gezegd: “”That little nigger deserves the chair.”

Het ging om Johnny Mostiler, die zijn brood (en vele juwelen) verdiende met honderden van dit soort zaken tegelijkertijd. Voor een vast bedrag, in totaal zeer lucratief.

De rechtbank zou eerder de veroordeelde levenslang hebben aangeboden. En Mostiler gelogen hebben dat zijn clií«nt dit niet wenst.

Het is opvallend dat het gerenommeerde Time aandacht besteedt aan de leugenachtige advocaat. Want het is normaal in dit soort zaken. Op ‘death row’ krijg je, tenzij je veel geld hebt, een doorgaans slechte en/of ongeí¯nteresseerde advocaat toegewezen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen