Na eerdere ontwijking nu bekend: 

Jokken met ov-chipkaart rapport

ovVerkeer & Waterstaat en de exploitant hadden wel degelijk over de aanpassingen.

Gelezen: Trouw

De ov-chipkaarten zijn verschillende keren gekraakt. TNO liet niettemin in februari 2008 weten dat majeure aanpassingen de komende twee jaar onnodig zijn.

Maar TNO was betrokken was bij het ontwikkelen van de kaart. Dus moest er een onafhankelijk oordeel komen. Van de Royal Holloway University of London (RHUL).

De Tweede Kamer kreeg, zo bleek, niet het oorspronkelijke rapport, maar een aangepaste versie. Daarin stond niet meer ht uitdrukkelijk advies om betere technologie te nemen. Mede op grond daarvan is besloten door te gaan met de huidige technologie.

RHUL zei geheel onafhankelijk tot het nieuwe inzicht te zijn gekomen. Dat is gelogen:

Op het laatste moment is er overleg is geweest tussen het onderzoeksinstituut, projectleider Donné Slangen van Verkeer en Waterstaat en kaartuitgever TLS. Onderzoeksleider Keith Mayes paste vervolgens zijn rapport aan op basis van die gesprekken.

Ook is gelogen over de keenis van TLS over het rapport, zegt Trouw: “Het ministerie liet vrijdagavond weten dat Slangen donderdag 3 april inderdaad ’kort’ met TLS heeft gesproken, maar dat TLS het rapport toen nog niet kende”¦

Een e-mail van 1 april aan Verkeer en Waterstaat meldt echter al: ’De reacties van TLS en TNO zijn zojuist in goede orde ontvangen door RHUL’. TLS had het rapport dus al meerdere dagen toen op 3 april met Slangen werd gesproken.”

Zie ook: OV-chip: leugen op leugen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen