Zo checken wij ons verhaal kapot: 

Geen 1.100 kilo semtex

Grootste primeur ooit gaat voorbij aan de neus van Leugens.nl.


We schreven gisteren over een uitspraak van de raadkamer te Amsterdam inzake afgeluisterde telefoongesprekken tussen advocaat Bram Moszkowicz en een clií«nt.

De uitkomst was dat de clií«nt niet langer hoefde te brommen want met zijn informatie was hij justitie behulpzaam geweest en de man kon verder geen kwaad meer doen volgens de rechtbank.

Maar ons oog viel vooral op een opzienbarend detail: de man sprak over 1.100 kilo semtex. Dat is een hoeveelheid die bijna niet waar kon zijn. En het is dan ook niet waar, helaas.

De woordvoerder van het openbaar ministerie in Amsterdam zojuist op onze vragen of het was gezegd, zo ja , of het serieus was en zo ja, waar het spul was gebleven:

“Het is wel opgetekend en ook wel gezegd. Er gingen hier natuurlijk ook de nodige bellen rinkelen. Maar het was geen serieuze zaak.”

Vermoedde de persoon in kwestie wellicht dat hij werd afgeluisterd en heeft hij flink schrik willen aanjagen? De woordvoerder: “Voor zover wij weten was het bluf, stoerdoenerij.”

 • Reacties

 • hemelsblauw | 06/06/08 om 14:53

  “En het is dan ook niet waar, helaas.”
  .
  Helaas? Helaas? HELAAS ???
  Moderne journalistiek: Ons Kóninkrijk voor een Primeur!
  .
  ***zucht van verlichting***
  en hartelijk dank jullie wel voor het navragen bij het OM

 • Frits | 06/06/08 om 18:03

  Misschien een punt met een komma verwisseld? Inches en centimeters worden ook wel is verwisseld. Om die reden had de Hubble ruimtetelescoop een nieuwe bril nodig.

 • hemelsblauw | 06/06/08 om 19:09

  Frits, je bedoelt dat die tapkamers zo geavanceerd zijn dat er geen mens meer aan te pas komt, maar alleen “spraakherkenning”?? En dat het gesprek dan automatisch in geschreven (gedrukte) tekst wordt uitgewerkt door die software, en kant-en-klaar op het bureau van een politieman belandt??
  .
  Nee toch!! Foutje met een punt of een komma in de schrijfwijze; per ongeluk het Amerikaanse schijfje gedownload die dag, en niet het Europese…
  Oh, als dat toch eens waar zou zijn. Dan moesten alle vonnissen die mede op basis van afgeluisterde gesprekken tot stand zijn gekomen, de prullenbak in.
  .
  Dat van Hubble, ja…

 • 1965 | 18/06/08 om 23:59

  was nooit goed in ……… wou er alleen maar vanaf

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen