Defensie schermt het Koningshuis af 

Oranje Airmiles – 2

RTL naar de rechter om rapport over de kosten van de boot van Beatrix boven tafel te krijgen.

Over de kosten van Oranje berichtten we eerder. RTL Nieuws bijt zich er al jaren in vast. De staatsomroep niet.

Nu gaat het weer om de Groene Draeck, het familiescheepje van koningin Beatrix. RTL wil er verder over berichten. Maar minister Eimert van Middelkoop van Defensie blijft op een onderzoeksrapport van de accountantsdienst van het ministerie van Justitie over de kosten van de Groene Draeck zitten

De accountants zouden hebben ontdekt, vermoedt RTL, dat een deel van de kosten niet kan worden verantwoord en dat de Tweede Kamer daarover onjuist is geí¯nformeerd.

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws: “We zijn de weigerachtigheid van de overheid om beschikbare informatie te verstrekken spuugzat. Burgers hebben er recht op te weten hoe belastinggeld wordt besteed.”

Defensie meldde al dat Rijkswerf in 2007 104.000 euro heeft uitgegeven voor het onderhoud van de boot. In 2006 was dat 112.000 euro. Het ministerie onderhoudt het schip, die Beatrix als prinses van het Nederlandse volk cadeau kreeg 50 jaar geleden.

Het kort geding dient 5 juni, aanstaande donderdag.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen