Makelaar houdt club in de houdgreep: 

Spookrekeningen voor PSV

En de club betaalt ze nog ook , bang voor nog meer bonje.

Gelezen: NRC Handelsblad, 31 mei 2008

Afgelopen vrijdag berichtte de krant al over de dubbele pet van technisch manager Stan Valckx (foto) van PSV: een contract waarmee hij 5 procent verdient van het transferbedrag van verkochte spelers.

NRC suggereert dat Valckx ook commercií«le banden had met spelersmakelaar Vlado Lemic. En suggereert ook dat de vorige trainers, Eric Gerets met makelaar Ranko Stojic en Guus Hiddink met eveneens Lemic, ongezonde banden hadden met makelaars.

Lemic werkte ook nauw samen met een scout van PSV, Piet de Visser en ex-technisch directeur Frank Arnesen. En kon jarenlang, tot voor kort, kantoor houden bij PSV, met Valckx.

Via Lemic komen er tenminste 20 spelers naar PSV, zoals Kezman voor 14 miljoen euro en ook Heurelho Gomes en Alex. De meeste van hen floppen, maar Lemic verdient volgens de krant bij elkaar zeker 15 miljoen euro aan het komen en gaan van spelers.

De harde beschuldigingen in het verhaal behalve het contract van Valckx:

  • In 2005 vertelt Valckx aan directeur Rob Westerhof dat Inter Milan een bod heeft gedaan op Alex, die PSV dan huurt van Chelsea. Lemic en een ander hebben werk verricht om Alex te behouden voor Eindhoven en PSV ontvangt een rekening van 500.000 euro. Westerhof doet navraag bij Inter Milan en bij Chelsea. Die ontkennen beiden. Een leugen dus, maar de rekening wordt wel betaald, ook na overleg met Hiddink.
  • PSV koopt de Belgische voetballer Timmy Simons in juni 2005 voor 3,5 miljoen euro van Club Brugge. Lemic is daar niet bij betrokken volgens directeur Westerhof, maar declareert ruim 100.000 euro. En krijgt die, met bemiddeling van Valckx, toch betaald.
  • In juli 2006 wil Lemic aanvaller Jefferson Farfan verkopen, aan het Engelse Porthmouth voor 12,5 miljoen euro. Valckx steunt hem, maar Westerhof beidt Farfan met succes een verbeterd contract. De vrouw van Valckx, zo weet NRC, zegt tegen haar man over de misgelopen 625.000 euro (5 procent): “Je moet meer aan jezelf denken. Je denkt alleen aan PSV.”
  • De verslaggevers bellen aan bij Lemic in Herenthout in Belgií«. Een vrouw opent de deur. Ze overlegt hoorbaar met een man op de achtergrond en vertelt dat Lemic in het buitenland is. NRC vindt dat een leugen: “Al weken speelt Vlado Lemic verstoppertje.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen