Belastingdienst weet van geen ophouden 

Niet leuker, niet makkelijker

In de serie ‘leugenachtiger kunnen we het niet maken’: duizenden te hoge aanslagen. Lever die leus dan maar in, vindt de VVD.

Gelezen: ANP, De Telegraaf

De Belastingdienst heeft aan duizenden particulieren foute aanslagen verstuurd. ij de automatische verwerking door de fiscus van de papieren E-biljetten, de aanslag bedoeld voor de inkomstenbelasting, is de aftrekpost voor de hypotheek en onderhoudskosten overgeslagen.

Dus pakken de aanslagen aanzienlijk te hoog uit. Het zou gaan om ‘enkele duizenden’gevallen waarbij de Belastingdienst jokt over de aanslag.

De Belastingdienst moet voorlopig stoppen met haar slogan ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’, vindt VVD-Tweede Kamerlid Johan Remkes.

Volgens Remkes is de leus onder de huidige omstandigheden een leugen. Remkes heeft dat woensdag gezegd tijdens een overleg van de Kamer met staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financií«n (foto).

  • Reacties

  • Jahoordaargaanweweer | 28/05/08 om 12:20

    Ja hoor, daar gaan we weer. Natuurlijk moet er iets veranderen bij de belastingdienst, natuurlijk is het de ene vreselijke fout na de andere. Maar we zouden geen Hollanders zijn als we niet doroslaan in de reactie. Het is geen computerfout, nee de belastingdienst “jokt” in hun aanslagen. Daarmee zeg je dat ze het doelbewust doen en beschuldige je ze van diefstal. Beetje objectief blijven kunnen we in Nederland kennelijk echt niet meer. De belastingdienst is triest, maar dit soiort reacties vind ik eigenlijk nog veel triester. De belastingdienst heeft domweg last van incompetentie en de politiek die te veel vraagt; maar dit is gewoon doelbewust de zaken verkeerd voorschotelen.

  • Louis | 28/05/08 om 17:48

    Er zijn natuurlijk veel te veel soorten belasting en daarbij is de Belastingdienst ook nog eens uitbetaalkantoor geworden van veel voorzieningen. Denk bijv. aan de zorgtoeslag.
    Eigenlijk is de politiek de echte schuldige. Ondanks waarschuwingen van de Belastingdienst werden al die taken opgelegd en is de capaciteit onvoldoende op die taken aangepast

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen