KPN gefopt om miljoenen binnen te harken 

Ondernemer wil op Leugens.nl

Boris Veldhuijzen van Zanten wilde graag op deze site figureren. Dat gaat zomaar niet. Hij misbruikte vervolgens de zakenpublicatie Z24.

Gelezen: Z24

Veldhuijzen van Zanten was nog net geen miljonair in guldens sinds hij met neef (Hans) Veldhuijzen van Zanten en (Eric) Visser het internetbedrijf V3 verkocht aan FortuneCity.com in New York. De waarde van de betaling in aandelen verdampte.

V3 kwam op het idee om de internetdomeinen in het staatje Togo als (www.)come.to en Surf.to en Listen.to registreerde. Kon je domeinnamen mee opzetten als Surf.to/leugens en Come.to/TanteMiep etc. Leek groot te worden, maar ging teloor.

De volgende geslaagde onderneming van Boris was Hubhop.nl voor openbaar draadloos internet. Dat bedrijfje, opgezet met Koen Kam (nu Hyves) bracht wel de nodige miljoenen op.

Bij de verkoop van dit bedrijfje aan KPN deed hij naar eigen zeggen het volgende: “Ik heb KPN op een dag gebeld met de vraag of we zijn draadloze netwerk mochten gebruiken om Wi-Fi landelijk uit te rollen. We konden dat toen helemaal nog niet. Het was bluf. We wilden hun aandacht trekken. Dat is gelukt.”

Dankzij het opgeklopte verhaal kwam Hubhop met KPN om de tafel. Werd KPN erin geluisd? “Een beetje liegen mag best”, vindt hij. En een kop boven het verhaal, waarmee een plek op Leugens.nl is versierd als een strafschop bij een EK-finale met een schwalbe:

“Internetondernemer Veldhuijzen van Zanten: ‘Een leugentje mag best’ ”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen