In sfeer van leugens en aantijgingen naar de afgrond 

Uit de tapes van Edwin de Roy van Zuydewijn – deel 6

Verwijdering met Margarita, fax over Mabel en de aanslag op hond Paco.

De eerste breuk tussen Edwin de Roy van Zuydewijn en Prinses Margarita dateert volgens de gesprekken die ik met Edwin had uit het najaar van 2003. Margarita wil niet met Edwin mee naar een societyfeest van Edwins achterneef op 17 oktober. Een groot gedeelte van adelijk Nederland zou er van de partij zijn: Vooral katholieke adel, Maltezer Ridders waar Edwin gehandicaptenkampen mee gedaan had, Van Nispen tot Sevenaer, van Voorst to Voorst.

Edwin had naar eigen zeggen lijfwachten geregeld, hotelkamers… Edwin noemde zich in dat interview tegenover mij ”˜haar lopende reisbureau’. Maar de avond voor het feest krijgen Edwin en Margarita ruzie. Volgens De Roy is de spanning die het paar moet verdragen te veel. Edwin gaat alleen naar het societyfeest, en ontmoet daar dus vragende ogen: Waar is Prinses Margarita?

Edwin vertrekt daarop alleen naar het Zuidfranse kasteel ”˜Bartas’ van het paar want daar wacht hun Rhodesian Ridgeback hond Paco. Op het kasteel in Frankrijk krijgt Edwin nog een fax van Margarita.

“… toen heb ik nog een fax gekregen. Slaap lekker liefje. Er is niks aan de hand. Ik moet gewoon wat uitrusten. Toen kreeg ik ook nog een brief met ”˜ik wil nooit scheiden’. Toen hadden ze uit de Vrij Nederland een cartoon getekend van een Mabel-muis met een heel lang staartje en daar had ze met pen opgeschreven en die publiceren we ook in het boek. ”˜Slaap lekker liefje’ en ”˜die vuile trut, die hangt’. Zo dat soort teksten.”

Majesteit Trix hangt?

“Ja. Dat is doorgegaan tot in december. Ik zat daar helemaal echt vreselijk te wezen. En die advocaten, die Bí¶hler en Koppe die deden maar niet wat er beloofd was; plus het feit dat ze mij niet vertelden dat Margarita daar op bezoek geweest was. Terwijl ik een private eye aan de overkant van Bí¶hler en Koppe heb neergezet. Op een willekeurige dag. En wie stiefelt daar naar binnen? Margarita. En die Bí¶hler ontkent het tegen me. Ik zeg: Zit u tegen mij te liegen? Toen werd ik natuurlijk wel erg nerveus. Jezus wat is hier aan de hand? Welke kant gaat dit op?”

Heb je ook rapport over of een rapportage van de ”˜private eye’?

“Ja”¦”

Naam?

“Ja, ja. Moeten we even kijken of die wil. Maar dat kunnen we wel in een dingetje schieten.”

Nee, dan wil ik de naam weten in elk geval. Het hoeft nog geen eens gepubliceerd te worden. Moet ik het wel weten”¦

“Ja, ja”¦Nou dan slaat het noodlot toe. Dan is de aanslag op Paco daar. In de nacht van vijf op zes december. Volgens mij zes december. Dat heb ik nu zo vaak verteld ”¦ dat was de shock , dat was zo”¦”

In wezen kan je dat interpreteren als een aanslag op jou, een psychische aanslag?

“Was het ook. Nou en toen toen hebben ze natuurlijk”¦” [vanwege privacy verwijderd]

Is er een aangifte van de aanslag op Paco?

“Ja, maar ik krijg geen procesverbalen terug.”

Van de Fransen niet?

“Natuurlijk, ik ben naar de politie gegaan. De dierenarts heeft het gezien. Die later door Margarita veroordeeld wordt als een of andere gek. Jij hebt hem bij ons gehaald. En de vervangende dierenarts want die man is er mee gestopt, gepensioneerd. Een vrouw heeft toen in de rechtzaak in februari [2004, red.] de bonnen die ik betaald heb in opdracht van Margarita op een nieuwe rekening geschreven en die is ook geantedateerd maar op de bonnetjes staat de juiste datum. En verklaart dat Margarita die betaald heeft. Dat is helemaal niet waar.”

Dat kun je bewijzen?

“Ja, vanaf dat moment”¦”

”¦eerst de aanslag, psychologische oorlogvoering en daarna de methodiek antedateren om aan te tonen dat RvZ de boel weer bij elkaar verzint?

“Ja”¦”

Dit klinkt allemaal heel heftig”¦

“Nou ik heb toen echt ”¦ in mijn eentje op Bartas. En mijn allerbeste vriendje neergestoken. En elke dag daar voor zorgen. 31 dagen en nachten niet geslapen. Als ik de kamer uitging. Wahwahwah. Een gehuil. Jongen, door merg en been. Ik heb het opgenomen ook. Niemand gelooft me. Dan zijn er dus idioten die tegen me zeggen: Goh wat ben jij achterdochtig dat je het allemaal opgenomen hebt. Maar ik wist wat er ging gebeuren. Ik zag het toch al van een kilometer aankomen. Wat er ging gebeuren.”

Heb je enig vermoeden, wie daadwerkelijk die aanslag heeft uitgevoerd?

“Nee. Gewoon lokale agenten.”

Bedoel je gewoon halve criminelen die ingehuurd zijn?

“Tuurlijk! Hij is neergestoken met iets van een schroevendraaier of een mes. En het allereerste wat ik dacht was dat hij door een zwijn was gepakt. Want die beesten zijn”¦ maar ik was in shock. Dat begrijpt niemand. Als ik zeg in shock dan is dat voor mensen een woord, maar alles trilde, alle stoppen sloegen door.

Daar lag m’n hond man. Allemaal bloed. Helemaal te trillen zo. En ik heb geen auto. M’n zusje Iris heeft op het internet een veterinair wakker moeten bellen. 15 kilometer verderop. Om half twee ’s nachts moest die taxichauffeur komen met een 52 kilo wegende hond. Die liep te piepen man, die konden we niet aanraken. Op een deken hebben we hem de wenteltrap af moeten doen.

Margarita heeft geen flauw idee wat ik daar doorgemaakt heb. En het is allemaal niet waar. En dat doet me zo’n pijn. Zo’n pijn. Waarom zou ik daar om liegen? Waarom zou ik ueberhaupt om iets liegen? Ik wou dat het allemaal niet zo was. Daar kan ik niet tegen. En dat ze helemaal daarin is gaan geloven, ze is in haar eigen waanzin gaan geloven. Ze is in haar eigen leugens gaan geloven. En ze heeft zich alles op de mouw laten spelden. [vanwege privacy weggehaald]”

*) Toelichting Ton Biesemaat: Edwin heeft mij nimmer de naam van de privé detective of een rapport van een detective getoond. De fax van Margarita over Mabel heb ik ook nooit gezien. Evenmin heb ik ooit een bon gezien van een Franse dierenarts.

Edwin heeft bandjes laten horen met daarop het jammerlijke gehuil van zijn gewonde hond Paco. Het is aannemelijk dat Paco gewond was geraakt. Ik acht Edwin ook dermate gevoelig dat het niet aannemelijk is, zoals Martin Gaus zonder enige aanleiding ooit beweerde, dat hij zelf Paco verwond had. Edwin hield en houdt waarschijnlijk zielsveel van zijn eerste Rhodesian Ridgeback. Die hem bij de scheiding ontnomen is. De zaak om een omgangsregeling verloor hij.

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4.
Deel 5

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen