Leugensjournaal 32: 

De Roy, onze mythomaan?

Een mythomaan is een persoon die zijn eigen sprookjes gelooft. Maar wiens ‘kern van waarheid’ meestal het beluisteren waard is.

‘Zieke leugenaar’, zei columnist Adriaan Jaeggi over Edwin de Roy van Zuydewijn. Edwin naar de rechter, en wij nemen het schertsend voor hem op: Edwin is niet ziek, en al helemaal geen leugenaar.

Commentator Hemelsblauw vindt dat te kort door de bocht: stel nu dat hij wel ziek is? Dat is een boeiende gedachte. Misschien moet De Roy dat juist over zijn kant laten gaan: wacht hem in het vervolg dan een mogelijke veroordeling van een slachtoffer van zijn uitingen, dan kan hij altijd zeggen: maar ik ben ziek. En, zoals Hemelsblauw zegt, daar kan een rechter in zijn eentje, zeker niet tijdens een kort geding, een oordeel over vellen.

Ons raakt de kwalificatie over de Roy door Jaeggi ons natuurlijk extra, want Ton Biesemaat, publiceerde net zijn verslagen van gesprekken met De Roy met een deel 1 en deel 2 en deel 3
deel 4.

We zullen de laatste zijn om te beweren dat alles waar is, maar een ‘zieke leugenaar’? Hij draaft bij tijd en wijle door, en we weten niet precies waar. Zijn uitingen over de megalomanie bij Bouwfonds past in elk geval uitstekend bij de vastgoedaffaire met datzelfde Bouwfonds als inzet. Dus mag de lezer het zelf uitzoeken.

Een andere ‘continuing story’, die van Kuijpers en Kucharek kreeg gelukkig weer een vervolg omdat Kucharek zelf de stapel beschuldigingen aan het adres van Kuijpers die we, veel eerder al, op papier kregen, nu zelf publiceert.

We hopen tijd te vinden ze uit te zoeken. Ze is schars. Zeker als er een telefoontje uit het buitenland komt en binnen de kortste keren sta je met al je aandacht en emoties aan een graf in een buitenland. Want de dood liegt niet”¦

 • Reacties

 • Oltmans | 19/05/08 om 12:23

  Hier Oltmans vanaf gene zijde. Mij vond iedereen ook knet-ter-gek. Bleek toch mee te vallen toen die honden van de Staat me 8 miljoen gulden dienden te betalen. Ha!

 • hemelsblauw | 20/05/08 om 03:31

  ….en binnen de kortste keren sta je met al je aandacht en emoties aan een graf in een buitenland. Want de dood liegt niet”¦
  Sterkte, Peter. Oprecht.
  Deze website blijft vanzelf nog wel even in de lucht. Dus forceer jezelf niet.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen