Politie juicht te vroeg: 

’60 procent dance-festivallers aan de drugs’

Fantasy Island stond stijf van het drugsgebruik. Als we de politie mochten geloven. Doe dat maar niet”¦

Gelezen: Dance-blog

In Oldenzaal vond afgelopen zondag het dance-festival Fantasy Island plaats. Er waren 4.500 bezoekers. Daarvan waren er 2.700 met drugs bij zich. Of niet?

Oorspronkelijk politiebericht (nu nog in Google-geheugen) van de Politie Twente:
:

“Muziekfestival “Fantasy Island”
Oldenzaal, 12-05-2008
”¦Tijdens het festival is bij binnenkomst op drugsbezit gecontroleerd. Hiervoor zijn twee drugshonden ingezet. Bij ongeveer 60 procent van de bezoekers sloegen de honden aan.

Gedoogbeleid tijdens de controle was gesteld op een gebruikershoeveelheid*, had men meer drugs bij zich, dat volgde aanhouding en werd proces-verbaal opgemaakt. In totaal zijn 16 personen aangehouden, de hoogste score 11 XTC-pillen. Alle drugs, voornamelijk Wiet, Speed, XTC en Cocaí¯ne, is ingenomen en zal worden vernietigd.”

En het aangepaste bericht

“Muziekfestival “Fantasy Island”
Oldenzaal, 12-05-2008
”¦Tijdens het festival is bij binnenkomst op drugsbezit gecontroleerd. Hiervoor zijn twee drugshonden ingezet.

Uitgangspunt voor de controle was dat bezoekers niet met verdovende middelen het festival terrein mochten betreden. De organisatie stelde eerst de bezoekers in de gelegenheid afstand te doen van deze middelen. Daarna volgde een politiecontrole met drugshonden. Deze honden wezen ongeveer 150 personen aan als mogelijke bezitter van verdovende middelen.

Bij nadere controle van deze personen bleken er 51 in het bezit van verdovende middelen als wiet, speed, amfetamine, GHB, XTC-pillen en cocaí¯ne. Van hen bleken 16 personen meer dan de toegestane, gedoogde hoeveelheden bij zich te hebben. Deze personen zijn aangehouden en hebben een proces-verbaal gekregen.”

 • Reacties

 • hemelsblauw | 15/05/08 om 09:49

  Voltreffer!
  3% of 60%: what’s the difference, eh? In een land waar de PABO’s al jaren geen onderwijzers met fatsoenlijke rekenkennis meer kunnen opleveren… En datzelfde euvel daar zullen veel van de jongere politieagenten maar ook journalisten aan lijden. Net als in de medische en de zorgwereld: verpleegkundigen die niet meer in staat zijn d.m.v. goed hoofdrekenen de juiste dosering toe te dienen, en dat soort rampen.

 • ww | 23/05/08 om 06:23

  @hemelsblauw

  Ach, dit soort beweringen die je doet zijn van alle tijden.
  Mensen die hun opleiding afgerond hebben, vinden dat de mensen die nog bezig zijn van veel minder niveau zijn.

  Ja, PABO studenten kunnen wat slechter rekenen, maar hoeveel slechter is dit? is dit onderzocht de afgelopen 40 jaar?

  Verpleegkundigen die niet kunnen rekenen? Volgens mij staan die opleidingen stijf van rekenmodules om maar te zorgen dat men foutloos kan rekenen.
  Ook in dit geval zie ik graag een bewijs van je met een vergelijking over de afgelopen 40 jaar, om te staven dat het slechter is geworden.

  Ik geloof het allemaal niet, veel pietpraat van op sensatie beluste journalisten die alles overdrijven.

  Wat betreft dit artikel, het lijkt meer op propaganda van de politie in eerste instantie, dan wat anders.

 • hemelsblauw | 23/05/08 om 12:25

  “Ach, dit soort beweringen die je doet zijn van alle tijden.”
  Nope. Sowieso is het Wetje van Van Houten nauwelijks een eeuw oud, nietwaar? En wat je vraag naar feitelijk uitgevoerde (recente) onderzoeken op dit vlak betreft, ik zou zeggen: be my guest.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen