Verkeerd in een lijstje 

FD fout over teakbelegger

Bedrijf Soliditree wint haar zaak tegen de krant

Gelezen: Uitspraak Raad voor de Journalistiek

Gerben van der Marel schreef in Het Financieele Dagblad op 9 januari 2008 het artikel ‘Het uur U voor teakbeleggers’.

Dit gaat over aanbieders van beleggingsproducten en het toekennen c.q. afwijzen van vergunningen door de AFM, de Autoriteit Financií«le Markten.

“Slechts zes van de 45 aanvragers hebben een vergunning gekregen, zo meldt de AFM. Er zijn vergunningen voor het aanbieden van nieuwe, eigen exotische beleggingsproducten en er zijn vergunningen voor het bemiddelen voor producten van anderen…

…21 aanbieders hebben hun aanvraag ingetrokken. Dertien aanbieders zijn definitief afgewezen. Ze zijn verdwenen uit het register. Geld zal er bij hen niet meer binnenkomen. Ze mogen alleen nog een ”˜afwikkelingsplan’ optuigen.”

In een kader van het artikel is lijst gepubliceerd onder de kop ‘Geen Vergunning – Voorbeelden’. Daarin stond het bedrijf Soliditree Exchange Services. Er wordt geschreven dat deze partij behoort tot het dertiental waarvan een vergunning voor beleggingen is afgewezen en die tent moet opdoeken.

Dat is niet waar. Soliditree Exchange Services biedt geen beleggingsproducten, maar richt zich op bemiddeling. De club is geen vergunning geweigerd, maar heeft de aanvraag zelf omgezet.

Met wederhoor bij Soliditree had het FD dit kunnen voorkomen. Niet gedaan, en dat is fout volgens de Raad voor de Journalistiek. Hij vordert op zo kort
mogelijke termijn een ‘passende en ruimhartige rechtzetting’ te publiceren.

er was al overleg over een rectificatie maar het FD ging niet akoord met de wensen daarvoor van Soliditree.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen