TV-zenders verzwijgen onthulling New York Times 

Hoezo militaire greep tv-deskundigen?

De krant maakte openbaar dat de regering in Washington militaire ‘deskundigen’ op tv vergaand beí¯nvloedt, terwijl deze bovendien belangen hebben in de oorlogsindustrie. TV-zenders zeggen daar niets over.

Gelezen: Politico

Eén van de belangrijkste onthullingen van 2008 tot nu toe: : De regering-Bush beschikt over een groep van ongeveer achttien gepensioneerde topmilitairen die in de media de opinievorming beheersen over de oorlogen als ‘analist’ bepalen. Donald Rumsfeld (foto) tuigde dit ‘correspondentennet’ op.

Dit grote verhaal verscheen in Nederland in de Volkskrant, maar zonder de reacties van tv-stations. Die wilden er niet op ingaan, met uitzondering van CNN.

Nu blijkt dat geen enkele tv-zender de onthulling zelf in haar nieuwsprogramma’s te hebben gemeld. Ze laten dus kijkers onkundig van de directe beí¯nvloeding van hun nieuws over de oorlogen door de regering.

Het doodzwijgen van het geweldige verhaal van David Barstow zint het parlement niet. De Democratische parlementsleden Rosa DeLauro en John Dingell trekken aan de bel.

Ze doen dat met een brief aan de Federal Communications Commission (FCC). Dat is de toezichthouder op de media in de Vs.

De eerste reactie van een Democratisch lid van deze commissie, Michael Copps, was direct positief: president Eisenhower sprak van de gevaren van een militair-industrieel complex, maar dit is nu uitgebreid naar een militair-industrieel-media complex.

Veel van de deskundigen die op tv optreden om de oorlogen te analyseren blijken ook banden te hebben met producenten van oorlogstuig.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen