Een makkelijke leugen: 

Strijkstok polissen
vaak vals

Verzekeraars schrijven kosten die ze zelf innen toe aan tussenpersonen. Nu gaat er een brief naar de klanten met rechtzetting.

Gelezen: AD

Verzekeraars liegen over de provisie van tussenpersonen bij beleggingspolissen. Die is vaak veel te hoog weergegeven. Daardoor lijkt het of de tussenpersonen veel meer geld in hun zak steken dan in werkelijkheid het geval is bij deze woekerpolissen.

Eigenaren van een beleggingsverzekering kregen afgelopen weken voor het eerst jaaroverzichten met een splitsing van de kosten in de bus. Jarenlang waren die verzwegen door de maatschappijen. Ook bij het afsluiten is nimmer eerlijk gezegd waar de verzekeraar en de tussenpersoon hun geld aan verdienen

Altijd suggereerden ze dat ze het beste voor hadden met hun klant maar ze hadden uiteraard het beste voor met de eigen portemonnee. De Stichting Woekerpolis Claim hoopt dat alsnog te kunnen corrigeren met terugvordering van kosten.

Vooral de hoge provisiekosten aan de tussenpersonen vielen op. Maar die zijn vaak vals weergegeven, soms tot 40 procent te hoog.

De tussenpersonen en hun bond NVA hebben de verzekeraars aangesproken. Het moet precies duidelijk zijn wie er wat uit de ruif pikt.

Of het Verbond van Verzekeraars ook duidelijk wil gaan maken wat de leden zoal opstrijken bij het afsluiten van polissen is nog niet duidelijk.

  • Reacties

  • hemelsblauw | 07/05/08 om 11:28

    Het kan nog absurder: mijn tussenpersoon verdween jaren geleden compleet uit beeld. Ik belde Nationale Nederlanden en vroeg “how now?”, waarop ze mij verwezen naar een tussenpersoon, een firma gevestigd in Den Bosch (woon zelf in ’t Gooi). Het eigenaardige is dat ik van die firma wel af en toe schriftelijk iets ontvang, maar als ik hen bel met een zakelijke vraag over m’n polis krijg ik steevast te horen dat ik niet in hun klantenbestand voorkom. En dat is geen smoes: zo’n medewerker trok een paar maal echt alle laden wel open om m’n polis en m’n gegevens te vinden.
    Dus ik doe intussen al jaren rechtstreeks zaken met N.N. over deze kapitaalverzekering, en heb geen klachten over die directe communicaties. Maar je raadt het al: ook ik betaal voor de “tussenpersoon” in Den Bosch… Raar land.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen