Inkoppertje voor Leugens.nl: 

China verbiedt Pinokkio-opvoering

Maar serieuze achtergrond: veiligheid China in gevaar door toneelstuk over liegen?

Gelezen: Repubblica (vertaling via Babelfish)

Pinokkio kennen we als Disney-film en als musical, maar het oorspronkelijke boek was van de Italiaanse schrijver Carlo Lorenzini. Dus is het in 1883 verschenen ‘Le avventure di Pinocchio’ ook als toneelstuk vertolkt, voornamelijk in Italií« zelf.

Het gezelschap Associazione Dall’Orto uit Florence zou het aanstaande zomer opvoeren in Peking als onderdeel van een theaterprogramma voor kinderen en vervolgens nog in enkele steden. Maar de Italianen mogen thuisblijven met hun leugenachtige ventje.

China voert ‘dringende redenen’ op. Ook een Italiaanse bijdrage aan een culinair festival is om ‘dringende redenen’ niet welkom. Men vermoedt een verband met de protesten voor Tibet en toegenomen (over)gevoeligheid.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen