Daar zijn we dan eindelijk: 

Het PvdA-raadslid, homoseks en de leugens

Document met nadere verklaring van Yman Mahrach heeft een andere maker dan zijzelf. Liegt ze? Da’s net zo erg als homoseks”¦

Uit het partijprogramma PvdA Amsterdam, 2.3: “Hoewel homoseksualiteit in Amsterdam breed geaccepteerd is zijn er kringen die beslist nog niet zover zijn, zoals de sportwereld, de ouderenzorg, sommige culturele en religieuze minderheden en een deel van de pubers. De emancipatie van homo’s in deze kringen wordt waar nodig en mogelijk gestimuleerd.”

Dus valt de partij over het Amsterdamse raadslid Yman Mahrach (1979, politicoloog), sinds ruim drie jaar bij de partij omdat “de PvdA het recht op een fatsoenlijk bestaan en het recht op volwaardige deelname aan de samenleving centraal stelt”.

En toen in De Pers ”˜Homoseks is voor islam als liegen’, als lekkere kop boven de uitspraken: “De islam en de Koran staan vast. Je bent moslim of niet. Zo is de homoseksuele daad verboden, dat is een regel in de islam, net zoals je niet mag liegen”¦

Bijvoorbeeld dat je geen geweld mag gebruiken tegen homo’s. Maar dat homoseksualiteit verboden is, staat in de Koran. Dat geldt net zo goed voor de Bijbel. Het is niet aan de politiek het daarmee oneens te zijn.”

Helder toch? Niet voor de PvdA en haar rechtse belagers. Brand in het dorp: bluswerk: “PvdA-raadslid Yman Mahrach heeft in het overleg nogmaals aangegeven dat zij de uitspraken die daarin staan, zo niet heeft gedaan en dat ze afstand neemt van het artikel. Mahrach beklemtoonde in het gesprek, om elk misverstand daarover weg te nemen, dat homo-zijn en moslim-zijn wat haar betreft heel goed kunnen samengaan.”

En een verklaring die apart online kwam. Klik even op ‘eigenschappen’. En wie is de auteur: ‘Rik’ en onder bedrijf staat ‘creatieve bedenksels’. Dus het document met de verklaring heeft mevrouw niet zelf opgesteld, maar collega ‘Rik’.

Dat kan Rik Winsemius zijn. Hij is de persoonlijk assistent van Manon van der Garde, de fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam. Hij bevestigt de bijlage te hebben gepubliceerd: “Maar die dag had ik corvee voor het bijhouden van de website. Ik heb de verklaring vanuit een e-mail geplakt in een Word-document.”

Wie die verklaring precies stuurde weet hij niet meer. “Ik was niet bij de opstelling ervan betrokken. Maar ik weet wel zeker dat die verklaring van Yman Mahrach komt.”

(In haar ijver is Mahrach en de PvdA plots voor ‘gelijke behandeling van iedere sexuele geaardheid’. Ook fijn voor pedofielen. Wat was er ook al weer met de Koran en pedofilie?)

Onze vraag is natuurlijk: liegt De Pers, zoals Mahrach suggereert? Onwaarschijnlijk, want dan zou zij stappen nemen. Liegt dan Mahrach in haar verklaring, daartoe min of meer gedwongen door de felle reacties van haar partij? (Wie de hele discussie boeiend vindt kan het best terecht bij Nederkrant. Daar reageert Mahrach ook zelf, en niet op de PvdA-site, overigens.)

Niet genoeg, hoop verontwaardiging. Jonge Socialisten eisen vertrek Mahrach. Want ze mag niet zeggen dat ze voor de Koran is waarin staat dat liegen niet mag en homoseks ook niet. Ook jonge socialisten houden niet van afwijkende meningen,

Goed, Mahrach liegt, tegen De Pers of met haar verklaring. Nou en? Liegen is net zo erg als homoseks. Dus degenen die voor homoseks zijn vinden ook dat Mahrach mag liegen. Volgens de Koran dan.

Dus moet ze mogen blijven. Toch?

 • Reacties

 • Willem | 06/05/08 om 14:43

  Ik denk dat Marach binnenkort als woordvoerder integratie of zelfs als gemeenteraadslid vertrekt. Onder het mom van haar gezondheid houdt ze de eer aan zichzelf.

 • Peter Molendijk (Roodhater) | 07/05/08 om 03:03

  En maar snel vertrekken dacht ik zo !!

  Peter

 • Frank | 09/10/09 om 15:08

  Peter, doe die rechterarm eens omlaag en haal je linkerhand uit je broek. Smeerlap!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen