'Even 128.000 euro geschonken' 

Máxima’s geheime
katholieke gift

De roddelbladen moeten ook in Argentinií« vol. Maar een buitenlandse bron lijkt altijd gewichtiger.

Gelezen: PZC, Royalblog GPD

“Prinses Máxima heeft in het geheim 128.000 euro (200.000 dollar) geschonken aan de Argentijnse kardinaal en aartsbisschop van Buenos Aires, Jorge Bergoglio.

Dat meldt het Argentijnse weekblad Noticias. Dat ruimt deze week de hele voorpagina in om te berichten over ‘de waarheid over het bezoek van Máxima’.

De Argentijnse journaliste Maria Fernanda Villosio zegt over ‘absoluut betrouwbare bronnen’ te beschikken bij het aartsbisschoppelijk paleis in Buenos Aires. Kardinaal Jorge Bergoglio (72) heeft een eigen televisiezender voor ‘ethisch verantwoord’ nieuws. De zender is alleen op een paar plaatsen op de kabel te zien.

Hij wil het bereik daarvan vanaf mei of juni via de satelliet vergroten en heeft ‘de Heer’ herhaaldelijk om hulp gevraagd. Volgens Noticias zijn de gebeden verhoord met een ‘geheime gift uit Nederland’, die vorige week tijdens het werkbezoek van Máxima aan haar geboorteland is beklonken.”

De bron : Noticias

Hans Jacobs (“jaargang 1955, verslaggever ”˜koninklijk huis’ – of zoals het in Groot-Brittannií« zo mooi heet ”˜royal correspondent’. Ik ben als journalist werkzaam voor de Geassocieerde Pers Diensten (GPD)”) heft er voor de aangesloten kranten en voor zijn Royalblog nog even zijn ‘ingewijden aan het hof in Den Haag’ voor wakker gemaakt. En gossie, ze ontkennen het bericht. “De Rijksvoorlichtingsdient (RVD) wil het ontkennen noch bevestigen omdat over privébestedingen van leden van het Koninklijk Huis geen mededelingen worden gedaan.” En het privékantoor van Máxima blaast het ook weg als onzin.

De Provinciale Zeeuwsche Courant (PZC) nam het bericht over maar op de vindplaats pzc.nl/algemeen/binnenland/3062981/Maxima-schenkt-aan-kerk.ece is het weggehaald”¦

We hebben er nog even Google News Argentina op nagezocht of andere media in Argentinií« het blaadje serieus nemen, maar op trefwoord Máxima Zorreguieta geen enkele publicatie die er iets over meldt online.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen