Tot nu toe geheime overeenkomst openbaar 

Hier even tekenen voor Church of Scientology

Zes pagina’s vol met harde plichten en vrijwaringen behelst het contract dat een nieuw lid van de sekte van Ron Hubbard dient te ondertekenen.

Gelezen: Slate

De sekte Church of Scientology is een regelmatig terugkerend onderwerp op Leugens.nl.

Interne documenten zijn geheim, zo heeft in Nederland vooral Karin Spaink aan den lijve mogen ondervinden met de publicatie van de Fishman Affadavit, inclusief een beschrijving mt commentaar van één van de meest geheime delen OT III.

Meer en meer wordt bekend van de sekte als gevolg van vooral reportages en uitlekkende video’s en documenten. Zo heeft een week geleden tv-netwerk ABC in het programma Nightline wwat ex-Scientologyleden aan het woord gelaten. Ze spraken onder meer over de huns inziens absurde restricties en overgave.

In het vervolg hierop is ook het contract dat nieuwe leden van Scientology in de VS ondertekenen openbaar geworden via Wikileaks. Het is ook op Leugens.nl te lezen. Het is niet gedateerd dus onbekend of dit momenteel in gebruik is en/of welke perioden het in gebruik is geweest.

Het contract soms een grote serie plichten op van het nieuwe lid inzake onder meer toewijding en geheimhouding en vrijwaart Scientology van aansprakelijkheid van ongeveer alles waarvoor ze aansprakelijk gesteld kan worden. Het is onder meer bedoeld om rechtszaken te voorkomen. Ook moet je beloven nooit eerder in een andere gekkenhuis te hebben gezeten of undercover als journalist binnen te komen.

Scientology belooft dat je, onder meer via de Dianetics een gelukkiger mens zult worden.

 • Reacties

 • Ton Biesemaat | 01/05/08 om 17:37

  Zou Jesse R. ook zo’n contract hebben afgesloten met Scientology?

 • el hombre | 01/05/08 om 22:45

  Deze sekte is een onschuldig vermaak vergeleken bij de gekte van mohammie enzo.
  De paus en zijn clowns zijn… als mo kennelijk beter in staat om den onnozele mens aan zich te binden …dan welke andere mafkezenclub dan ook!

 • ibi | 02/05/08 om 00:58

  @ el hombre | 01/05/08 om 22:45
  mohammie???????????? ik ken wel islamofobie is dat het zelfde??????????????????

 • el hombre | 04/05/08 om 21:09

  Ha ha hi hi…. die ibi van de mafkezenclub geeft mij zomaar gelijk of bevestigt mijn gelijk….of is dat hetzelfde?
  Stumper….. dat jouw leven zo vol met vraagtekens zit.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen