Geplaagde plastisch chirurg wint bokspartij op punten 

EO veroordeeld voor overval-tv met Netwerk

Knokken met een beschuldigde plastisch chirurg levert de tv-makers ook nog eens een juridische veroordeling op en eeuwige hoon over de gehanteerde methoden.

Gelezen: Netwerk-site, 30 april 2008

Plastisch chirurg Edwin van Onselen is met zijn bedrijf Aestheticare in Utrecht is in opspraak. Onder meer vanwege het plotseling overlijden van een patií«nte en het advies een tijdje te stoppen met

Het Netwerk-team van de EO ging naar Van Onselen. Gewapend met een volgens een ex-patií«nte valse rekening. Voor niet verrichte handelingen. Er onstond met een handgemeen als Van Onselen de ploeg vraagt om te vertrekken. Die weigerde dat. Aangifte volgde. En een kort geding. Dat Van Onselen wint.

De rectificatie:

“In de uitzending van EO Netwerk van 15 en 17 april 2008 zijn beschuldigingen geuit aan het adres van plastisch chirurg Edwin van Onselen. Van Onselen zou de cameraploeg van EO Netwerk hebben aangevallen. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan het oplichten van een patií«nt, omdat hij bepaalde, niet uitgevoerde medische ingrepen ten onrechte toch in rekening zou hebben gebracht.

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam heeft bij vonnis van 29 april 2008 geoordeeld dat deze beschuldigingen onrechtmatig zijn jegens Van Onselen. De zogenaamde aanval is door het onrechtmatige optreden van de cameraploeg zelf uitgelokt. De beschuldiging van oplichting vindt volgens de voorzieningenrechter onvoldoende steun in het beschikbare feitenmateriaal.

Wij zijn ondermeer veroordeeld tot het openbaar maken van deze rectificatie.

De Evangelische Omroep Hoofdredactie EO Netwerk.”

De betreffende uitzendingen vinden we niet meer terug op de archiefpagina van Netwerk.tv. Ook op Uitzending Gemist zijn de afleveringen van 15 en 17 april 2008 verwijderd. Het is nog wel, zonder beelden, als onderwerp te zien.

Het gedoe is nog te zien in De Leugen Regeert van 18 april 2008, dat ook een discussie had tussen Van Onselen en de Netkwerk-chef.

 • Reacties

 • hemelsblauw | 30/04/08 om 10:00

  Kromspraak, geen rechtspraak. Kop op, EO/Netwerk: volgende keer beter!
  De voorzieningenrechter; betekent dat dat er nog beroep mogelijk is? In het algemeen is het toch zo (we leven hier immers niet in de VS) dat een eigenaar ook ongewenst bezoek dat zich niet wenst te verwijderen, niet de deur uit mag meppen? Dat zo’n eigenaar alleen maar de politie mag laten komen? Iets wat o.m. het team van Peter R. de Vries al herhaaldelijk is gebeurd; onderzoeksjournalistiek wordt tenslotte niet door iedereen op prijs gesteld. Of (jurisprudentie) die Rotterdamse (hoofd)agent die midden in de nacht een inbreker in z’n eigen woning bij kop en kont pakte en zijn huis uit werkte. Die agent bleek strafbaar want hij had zijn collega’s moeten laten komen, en daarnaast verloor hij ook nog zijn baan. En er is sprake van een aanval, of er is geen aanval. Een “zogenaamde aanval” hoort niet in de vocabulaire van een rechter thuis, want die zit er nou juist om daarin duidelijkheid te scheppen.
  Om je zo naar huis te moeten laten sturen door een rechter die en passant ook nog even oordeelt over plastische chirurgie (wat vast niet zijn, of haar, professionele competentie is), is inderdaad wrang. Bijna Kafka. En dat vraagt mogelijk om een stuk gedegen onderzoeksjournalistiek naar de achtergronden van deze rechter. For starters… Moet er namelijk niet aan denken dat een claim over NIET geopereerd zijn anno 2008 niet bewijsbaar zou zijn.

 • hemelsblauw | 30/04/08 om 10:24

  Voor de lezer die het allemaal niet zo gevolgd had de afgelopen twee weken, hier de aankondiging van de uitzending in de Netwerk-nieuwsbrief van 17 april j.l. Ik hoop dat het oké is (verantwoord is) om die hier, op Leugens.nl, nog even te vermelden.
  Verminkt na plastische chirurgie
  Plastisch chirurg Edwin van Onselen zou een vrouw hebben laten betalen voor nooit uitgevoerde operaties. Het gaat in dit geval om een facelift en een halslift die de vrouw beweert nooit te hebben gekregen. Omdat de vrouw tijdens de operatie volledig onder narcose was en na de behandeling niet tevreden was over het resultaat ontstond twijfel. Prof. dr. Berend van der Lei van het Medisch Universitair Centrum in Groningen bevestigt haar vermoeden. Hij stelt dat de hals van de vrouw geen enkel teken van een lift vertoont. Ook missen littekens die normaal gesproken achterblijven na een facelift, zo zegt Van der Lei. Ook gepensioneerd plastisch chirurg Jaap Boelens heeft zijn twijfels.

 • Undercover | 04/05/08 om 11:25

  Voor de liefhebbers de uitzendingen van Netwerk op:

  15 april 2008
  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NCRV/serie/EO_1533/EO_101145669/bb.20080415.asf

  17 april 2008
  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NCRV/serie/EO_1533/EO_101145670/bb.20080417.asf

 • Jhr Gap van Los en Vast | 16/01/10 om 20:11

  Blauw bloed is een waardeloos programmavelen ergen zich aan deze onzin
  Deze liedenstellen niets voor,weg ermee.
  Willem wordt echt geen koning.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen