Ombudsman heeft geen boodschap aan smoesjes 

Plaatsing brief in Volkskrant afgedwongen

De krant plaatst afgelopen zaterdag alsnog een ingezonden brief nadat haar Ombudsman een redacteur van ‘karaktermoord had beschuldigd.

Gelezen: Volkskrant Ombudsman

Voor de krant van zaterdag 1 maart 2008 interviewde redacteur Michael Persson Hans van Luijk, de aftredende voorzitter van de TU Delft. Het is een pittig gesprek met kritiek op minister Plasterk.

In de inleiding stond: “Van Luijk kwam zes jaar geleden van Shell, als opvolger van de eigengereide Nico de Voogd, die de universiteit weinig goeds bracht.”

Een losse flodder, zonder onderbouwing. Dat levert een ingezonden brief op van Jan Veldhuis, gewezen baas van de Universiteit Uterecht ten tijde van het bewind van De Voogd in Delft.

Hij vindt de uithaal naar De Voogd een leugen en noemt hem de eerste die met bij de TU Delft na roerige jaren met een ‘strategische visie’ kwam en deze ook nog uitvoerde. De Voogd had volgens Velhuis de TU Delft juist op een goede weg richting 21ste eeuw gezet.

Die ingezonden brief wordt botweg geweigerd door de brievenredacteur met als arrogante antwoord: “U zult begrijpen dat het vaker voor komt dat lezers het niet eens zijn hoe een persoon, een concert of een boek wordt beschreven. Daar zou ik een aparte brievenrubriek aan kunnen wijden”¦”

De verslaggever krijgt de brief en schuift die in de la. De Voogd zelf vraagt de redacteur om zijn aantijging even te onderbouwen, uiteraard tevergeefs.

Dan is er de ombudsman Thom Meens (foto). Die geeft de betrokken redacteuren met het Spaanse riet. En dwingt alsnog plaatsing van de ingezonden brief af.

Overigens: Van Luijk zelf werd bij zijn komst al milder beoordeeld dan zijn voorganger die overmatig ambitieus wordt genoemd in het universiteitsblad.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen