Te duur, te onveilig, te veel privacyschending 

OV-chip: leugen op leugen

ovNS liegt over de investeringen tegen Trouw dat op haar beurt werd overgeschreven door Elsevier zonder bronvermelding.

Er was al gejokt over de veiligheid van de OV-chipkaart en over de privacy.

Primeur van Trouw gisteren:

“De rijksoverheid heeft al meer dan een miljard euro in de ontwikkeling van de ov-chipkaart gestoken, en niet slechts 130 miljoen, zoals de Tweede Kamer tot een week geleden meende.

Dat blijkt uit een brief die het ministerie van verkeer en waterstaat gisteravond naar de Kamer heeft gestuurd. Staatsecretaris Huizinga bevestigt daarin dat er, zoals Trouw gisteren meldde, in 2001 500 miljoen euro aan de NS beschikbaar is gesteld voor het plaatsen van toegangspoortjes op stations.”

Een dag eerder al schreef Trouw uitgebreid over de valse beloften met de chipkaart die ook bijna 10 jaar bestaat: Op 20 november 1998 besloten Nederlandse Spoorwegen, busbedrijven en het Amsterdamse GVB voor invoering van de ov-chipkaart in het voorjaar van 2000. Volgens de NS had ze alleen uit eigen middelen in de chipkaart geí¯nvesteerd.

Nog een leuke bijkomstigheid voor Trouw: Elsevier.nl, de beste verzamelaar van nieuws uit andere media, schreef het bericht uit Trouw over. En vergat flink te herschrijven, zodat een aantal zinnen letterlijk zijn overgenomen.

Dat is plagiaat. We vroegen Elsevier gisteren om wederhoor om dit op Leugens.nl te publiceren. Vervolgens is bronvermelding toegevoegd: ”¦meldt Trouw, met netjes een link.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen