Onderzoek zal zijn gelijk bewijzen: 

Directeur Koninklijk Verbonden ontkent malversaties

KVDe curator uit lichtvaardige beschuldigingen aan het adres van Koninklijk Verbonden en zijn oprichter-directeur Frank van der Vorm. Dat zegt deze in een gevraagd weerwoord.

Naar aanleiding van het tweede faillissementsverslag van Koninklijk Verbonden, waarover we gisteren berichtten, stelden we ex-directeur Frank van der Vorm (foto) enige tijd geleden al een aantal vragen.

Hij reageerde inmiddels ook onder het artikel van gisteren. Van der Vorm vindt onze publicatie prematuur daar er nog onderzoek plaatsvindt. Dat hebben we er ook bijgezet. Voor een deel is er overigens al accountantsonderzoek gedaan. Van der Vorm is niet veroordeeld, zelfs nog geen verdachte.

De curator noteert ontslagvergoeding van 10 jaarsalarissen door uzelf u toegekend. Waarom?

Van der Vorm: “De ontslagvergoeding (die overigens niet is toegekend), betreft betaling van het achterstallig salaris in geval van ontslag. Ik heb immers over 1995-2004 geen salaris ontvangen van Koninklijk Verbonden en beschik ook niet over een pensioenvoorziening.”

U bent met uw eigen BV Flexned voglens de curator nog bijna 15.000 euro verschuldigd aan KV. Waarom deze constructie toegepast, want de curator spreekt van mogelijke verduistering?

“FlexNed heeft in overleg met de betrokkenen en na degelijk juridisch advies voor dit bedrag het jaarlijks evenement op Prinsjesdag georganiseerd. Er is natuurlijk geen sprake van verduistering. FlexNed en ondergetekende hebben zelfs nog fors toegelegd op de organisatie van het evenement.”

Met de stichtingen voor hulp RDAF en RDAC is er volgens de curator nog 27.000 euro schuld aan KV? Hoe verklaart u dit?

“Door de ontstaansgeschiedenis bestond er een rekening courant tussen de stichtingen Royal Dutch Aid Fund, Royal Dutch Aid Corps en Koninklijk Verbonden. Volgens de curator was er op het moment van faillissement van Koninklijk Verbonden een schuld aan deze stichting. Ik ben van mening dat Royal Dutch Aid forse schade heeft opgelopen door het faillissement van Koninklijk Verbonden en niets schuldig is aan de boedel.”

De boekhouding van RDAF en RDAC is voor de donateurs natuurlijk beschikbaar. Binnenkort worden de jaarverslagen opnieuw gepubliceerd op een nieuwe website. Voorheen stonden deze op de site van Koninklijk Verbonden, maar die is niet meer in de lucht.”

Ook Unicef en Cordaid hebben vorderingen volgens de curator. Hoe hoog zijn deze?

“Unicef en Cordaid hebben geen vorderingen op Koninklijk Verbonden. Dat heeft Unicef aan mij ook nog eens schriftelijk bevestigd naar aanleiding van de publicatie in de Telegraaf. Het werk voor Cordaid ligt stil, omdat na de publicaties in de Telegraaf geen donaties meer binnenkomen bij Royal Dutch Aid. Dit zou tot claims kunnen leiden van onze partners. Om de schade te beperken mag Cordaid kosteloos gebruik maken van onze apparatuur, totdat we zelf weer aan de slag kunnen.”

In de stuten van KV stond niet dat het doel was te schenken aan goede doelen. waarom deed u dit? En waarom naar uw eigen goede doelen?

“Koninklijk Verbonden heeft nooit schenkingen gedaan aan Royal Dutch Aid, doch slechts bemiddeld bij het verwerven van donaties. Koninklijk Verbonden heeft ook nooit de middelen gehad om iets te schenken. Er was zelfs geen geld voor een professioneel secretariaat.

Koninklijk Verbonden heeft zich overigens vanaf 1999 bezig gehouden met de ondersteuning van goede doelen in het kader van ‘Noblesse Oblige’, zoals de Nederlandse Kankerbestrijding en het Oranjefonds. Deze steun bestond uit de organisatie van het Nationaal Oranje Gala in 1999 en het initiatief tot het Nationaal Huwelijksgeschenk in 2001/2002 in de vorm van het Oranjefonds.”

  • Reacties

  • hemelsblauw | 25/04/08 om 23:22

    Kan me een programma van Peter de Vries (Peter R.) van vele jaren geleden herinneren. Daarin zaagde hij een z.i. verdachte door over diens grote aantal email-accounts. Wel 4 namelijk, of 5. Dat was in een tijd dat een email-account doorgaans maximaal 2 MB capaciteit had. Ik had er zelf een stuk of 10 omdat ik veel tekstwerk deed, en kon Peter de Vries dus beter maar niet tegenkomen. Het probleem hier van Van der Vorm echter is dat het ook anno 2008 m.i. verdacht blijft als je een handeltje begonnen blijkt in KvK-inschrijvingen die mekaar allemaal geld toespelen en verrekenen… Daaronder jouw salarisaanspraken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen