De president gaat ver in de morele strijd 

Bush: Waarom doe ik zo veel voor zieken en hongerenden?

George BushImagoreparatie is het doel van George W. Bush in zijn laatste jaar. Maar de middelen veranderen niet: glimlachend verdraaien van de waarheid voor gelovigen, in dit geval letterlijk.

Gelezen: Slate

Columnist Jan Blokker eerder over de meest vertoonde tronie van George Bush in het openbaar: alsof hij op het punt staat om een schuine mop te gaan vertellen.

Niet leugenachtig: hij gelooft zijn eigen verhaaltjes zolang er aandachtige luisteraars zijn.

Jacob Weisberg van Slate legt een verzameling aan van ‘Bushisms: The president’s accidental wit and wisdom.’

Vandaag uit een toespraak van 18 april in Washington: “Oftentimes people ask me, ‘Why is it that you’re so focused on helping the hungry and diseased in strange parts of the world?”

Of: “Vaak vragen mensen mij: Hoe komt het dat je zo gericht bent op het helpen van de hongerenden en zieken in vreemde delen van de wereld?”

Hier de toespraak, gehouden voor de ‘National catholic prayer breakfast’. Op 12.20 minuut.

(Zijn antwoord op de eigen vraag: het is in ons moreel belang”¦ook om ideologie van haat te beantwoorden met de ideologie van hoop..)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen