Wel 1 miljoen pond vooruitbetalen 

“Ik heb het Londen Ritz in de aanbieding”

Nederlandse zakenman Marcel Boekhoorn tuint in het bedrog van een chauffeur, via een erkende zakenman. Die zei namens de gebroeders Barclay het hotel te verkopen.

Gelezen: Guardian, CNN, Volkskrant

Marcel Boekhoorn is miljardair als gevolg van een buitengewoon gedurfd en en succesvol ondernemerschap. Momenteel is hij bekend vanwege het eigendom van krant De Pers
(wiki). Boehoorn is ook een avonturier zonder angst die inging op buitenkansjes aangeboden door Nina Brink, door Jan Sloot.

De failliete Engelse vrachtwagenchauffeur Tony Lee, deed zich voor als vastgoedadviseur namens de gebroeders Frederick en David Barclay, eigenaren van The Ritz in Londen. Hij bood de Britse zakenman Terry Collins het fameuze hotel aan voor 250 miljoen pond. Dat was volgens Collins ruim de helft van de werkelijke waarde van 600 miljoen pond.

Collins moest 1 miljoen pond aanbetalen. Hij nam contact op met Boekhoorn. Die zag het zitten en betaalde het voorschot. Met zijn adviseurs van Apvodedo (Appeltje voor de dorst) ging hij erop in met de optie had het Ritz-hotel te kopen voor 258 miljoen pond.

Later werd de deale uitgebreid met meer onroerend goed, met een totale vraagprijs van 470 miljoen pond. Boekhoorn-partner Van Wijngaarden over dit ‘Project Notting Hill’: “We zijn via Collins rondgeleid. We hebben alle suites gezien. Afgaande op de informatie die ons werd verstrekt, leek de prijs niet onredelijk.”

Maar Sir David and Sir Frederick Barclay, miljardairs, wisten van niets. Collins, geholpen door een eveneens werkloze zakenpartner Patrick Dohan, verdween met het geld. Ze kochten er auto’s van en vergokte een deel. Dat komt nu naar boven in een rechtszaak, aangespannen door Collins.

Boekhoorn eiste onmiddellijke terugbetaling, niet van Lee maar van Collins. De rechter wees dat af vanwege de complexiteit van de kwesties.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen