Leugentjes buitelen over elkaar 

Frits Barend en Johan Cruijff

Biograaf ‘was er niet bij’ met de gijzeling dus kan niet van op aan de ware toedracht te hebben gepubliceerd.

We publiceerden over de zes genoemde redenen en oorzaken van het niet deelnemen van Johan Cruijff aan het WK 1978. We bemerkten dat Frits Barend met zijn versie over de gijzeling van het gewin-Cruijf afweek van andere versies:

In de biografie staat dat De gijzeling mislukte daar het paar direct buren wist te waarschuwen die de aanvaller overmeesterden. De biografie spreekt van ‘urenlang vastgebonden’. Hoe zit dat?

Frits Barend, toevallig gisteren ook scherprechter in de uitzending van De Leugen Regeert, gaf per e-mail antwoord:

“Om heel eerlijk te antwoorden op uw vraag: ik was er niet bij….” Dat is dan dat. In geciteerd vraaggesprek zei Barend ook dat Louis van Gaal ontslag had genomen bij voetbalclub AZ. Ook gejokt.

Vandaag bericht de Volkskrant met ‘Twaalfde man’ Paul Onkenhout (blog) dat Cruijff liegt. Hij zei met de ‘onthulling’ van de gijzeling tegen De Telegraaf ook dat hij vrouw Danny tijdens het WK 74 in Duitsland niet telefonisch sprak. Danny was volgens hem telefonisch niet bereikbaar.

Volgens de Volkskrant zijn er zo veel getuigen van dat langdurige telefoongesprek voorafgaand aan de finale, in de hal van het hotel destijds, dat er voor Cruijff geen ontkennen aan is. Ook elders blijft het beeld dat Cruijff met zijn zogenaamde ontboezemingen er niet geloofwaardiger op wordt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen