Wilders vindt nog steeds van niet. 

Liegend kabinet? “Een absurde gedachte”¦”

Minister Hirsch Ballin blijft bij zijn nota en gespreksverslag.

Gelezen: AD

Minister Ernst Hirsch Ballin over de leugenskwestie naar aanleiding van Fitnaatje;

Het is ‘absurd’ te denken dat het kabinet de notulen van het gesprek heeft vervalst, evenzeer als de over de gang van zaken er iets zou zijn gelogen:

  • Wilders heeft zelf eind oktober contact opgenomen met terreurcoí¶rdinator Tjibbe Joustra. Hij gaf aan te willen waarschuwen voor iets waar ‘iedereen maar beter op voorbereid kon zijn’.
  • Wilders zei in dat gesprek dat de inhoud van zijn film nog niet vaststond, maar dat er wel elementen in zouden zitten die voor reuring konden zorgen.
  • Op 7 november heeft hij dat in een gesprek met mij en collega Ter Horst (Binnenlandse Zaken) herhaald. Ook dat het zou gaan om het verscheuren of verbranden van een koran.

Geert Wilders blijft ontkennen dat hij ooit iets over de inhoud van Fitna heeft gezegd.

Het is inderdaad absurd te denkend at het kabinet haar voortbestaan op het spel zet met liegen in deze zaak. Maar liegen en draaien is niet iets dat het kabinet vreemd is, zelfs niet in het Fitna-debat. Want wist het kabinet nu wel of niet wat er in de film zou komen. Hirsch Ballin geeft het antwoord dat we van tevoren konden bedenken:

“Hij geeft toe dat het kabinet niet wist wat de exacte inhoud van de film zou zijn. “Maar we wisten wel over welke scenario’s hij dacht.”

Is het meer in het algemeen zo’n absurde gedachte te veronderstellen dat het kabinet het wat minder nauw neemt met de waarheid? Figureerden op deze site al niet de ministers Verhagen, Ter Horst, Balkenende, Van Middelkoop en niet te vergeten de via een zijdeur afgevoerde staatssecretaris Van der Knaap en ex-premier Den Uyl?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen