Feiten spreken voor zich: 

Politici spelen met betrouwbaarheid

Niet de o zo wantrouwende Nederlandse burgers zijn de hoofdoorzaak van wantrouwen in de politiek, maar de actoren in de arena zelf.


Gelezen: De Pers

Premier Balkende toonde zich verbaasd over de uitslag van peilingen over het ‘leugendebat’ van het kabinet met Wilders. In een analyse toonden we aan Balkenende en Wilders het beiden niet zo nauw namen met de waarheid.

De Pers soms uit de losse pols een aantal feiten van de politiek op die het vertrouwen op het spel hebben gezet:

  • In februari 2006 minister zei minister van Defensie Henk Kamp dat de Nederlanders maar twee jaar zouden blijven in Uruzgan. Met veel omhaal van woorden van Balkenende zelf draaide Nederland naar verlenging;
  • Jacques Tichelaar toonde zich aanvankelijk voorstander van een referendum over het nieuwe Europese verdrag. Maar met het afblazen ervan stemde hij in.
  • Mark Rutte en Rita Verdonk arm in arm voor de camera’s. Terwijl ze achter de schermen elkaar de tent uitvochten en Verdonk mocht ”˜ophoepelen’;
  • Verdonk zelf stond pal voor de verlenging van de beveiliging van Hirsi Ali. Tot uit peilingen bleek dat haar achterban genoeg had van Hirsi Ali;
  • Verdonk laat het volk beslissen. Zegt ze. Tenzij het indruist tegen haar eigen opvattingen, zoals over een generaal pardon voor asielzoekers;
  • Wilders zegt niets tegen ‘gewone moslims’ te hebben. Maar hij wil juist hen treffen met een verbod op de Koran terwijl extremisten toch wel aan de noodzakelijke teksten komen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen