Pietluttig maar pijnlijk verschil 

Vodafone: toch niet de beste

KPN heeft het beste umts-netwerk, moet Vodafone bekennen met een rectificatie

Umts en de uitbreiding hsdpa zijn openbare netten voor draadloos breedband internet. Zeven jaar geleden zijn de licenties ervoor uitgereikt. Begin 2007 zou de overheid controleren of de winnaars van de licenties van destijds aan de voorwaarden voldoen.

De overheid, met name het Agentschap Telecom wachtte daar veel te lang mee. Zonder nadere verklaring, en dat verdient onderzoek. Deze week kwam de uitslag: alleen Telfort doet het niet goed. Maar die maakt ook gebruik van het net van moeder KPN.

Vodafone bracht een persbericht uit:

“Overheid: Vodafone heeft beste UMTS-netwerk met 100% dekking

3 april 2008 – Gisteren heeft het Agentschap Telecom officieel aan Vodafone medegedeeld dat Vodafone 100% UMTS-dekking heeft conform de licentievoorwaarden. In maar liefst 99,33% van de gevallen behaalde Vodafone bovendien de vereiste netwerksnelheid (data throughput). Beide resultaten liggen aanzienlijk hoger dan de gestelde norm. Hiermee slaagt Vodafone dan ook ”˜cum laude’ voor de vereiste uitrolverplichtingen van de UMTS-licentie…

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: “We staan niet alleen op de eerste plaats bij klanten, gevraagd naar hun voorkeur, maar zijn nu ook de beste van alle Nederlandse mobiele operators wat betreft netwerkprestatie”¦.”

Vandaag weer een bericht:

Rectificatie –
4 april 2008 – Op 2 april jl. heeft het Agentschap Telecom officieel aan Vodafone medegedeeld dat zij 100% UMTS-dekking heeft conform de licentievoorwaarden. Bovendien heeft Vodafone in 99.33% van de gevallen de vereiste netwerksnelheid (data throughput) behaald. Sindsdien heeft KPN geopenbaard dat zij 99.67% op data throughput heeft gehaald, hetgeen betekent dat zij op 1 meetlocatie meer van de 300 meetlocaties de vereiste snelheid had. Daarom is ons initií«le bericht dat het Agentschap Telecom ons netwerk als het beste heeft bestempeld iets te enthousiast en onjuist geweest.
De 2 locaties waar het Vodafone netwerk tekortschoot ten aanzien van data throughput, zijn inmiddels hersteld.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen