Niet overtuigd van aangedragen bewijzen 

Peilingen verdeeld over liegen Wilders of kabinet

Het volk spreekt zich alvast uit nu onderzoek tot op de bodem over het Fitnaatje-script nog uitblijft.

De volgende peilingen:

Volkskrant: Minister Hirsch Ballin van Justitie zegt dat Wilders de film onder zijn druk heeft aangepast. Wilders zegt van niet. Wie liegt?

 • Wilders liegt: 50,2 procent
 • Hirsch Ballin 49,8 procent

11.500 respondenten tot zojuist

Van Maurice de Hond met 1.200 deelnemers:

 • Wilders liegt: 40 procent
 • Kabinet liegt: 32 procent
 • Geen mening: 25 procent

Van degenen die menen dat het kabinet liegt:
Verslag deugt niet: 18 procent
Wilders wilde nooit pagina’s verbranden: 14 procent

GeenStijl: Wilders liegt?

 • Nee: 66,4 procent
 • Ja: 33,6 procent

Bijna 14.600 respondenten zojuist

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat de Tweede Kamer de hele kwestie over de leugens van Wilders en/of het kabinet niet naar behoren heeft afgehandeld. Zoals we schreven zou horen onder ede een manier zijn om dichter bij de waarheid te komen, ook al is meineed niet uit te sluiten. Het gaat om vier personen: de ministers Hirch Ballin en Ter Horst, Geert Wilders en Lidewijde Ongering (foto)

 • Reacties

 • Ton Biesemaat | 03/04/08 om 08:17

  Het lijkt mij een illusie om te denken dat Wilders al die tijd niet getapt werd. Inlichtingenexpert Roger Vleugels zei dat al eerder bij Netwerk. Uitgaande van die hypothese wist het kabinet dan dat Wilders de soera’s niet uit de koran zou scheuren en verbranden. Dan blijft de vraag open, er van uitgaande dat Wilders loog vwb zijn ontkenning niets over de film los gelaten te hebben, wanneer Wilders het einde van zijn film wijzigde. Als dat bijvoorbeeld een paar dagen voor de premiere was dan is het kabinet weinig aan te rekenen. Maar als dat een langere periode voor de premiere was dan zou het kabinet bewust het vuurtje zijn blijven opstoken.

 • Rodehond | 03/04/08 om 10:27

  Tja, hoe kun je dit nou weten? Niemand van de repondenten was bij het gesprek aanwezig. Dergelijke enquetes gaan niet waarover ze gaan. Ze geven alleen de meningen over Wilders en de huidige regering weer.

 • Max Delius | 03/04/08 om 12:10

  Ingezonden brief in het AD van vandaag:

  “Twee mogelijkheden:
  (1) Wilders liegt (kabinet bekend met inhoud)
  (2) Wilders liegt niet (kabinet onbekend met de inhoud)

  ad 1: dan liegt het kabinet, want ze ontkennen al maanden iets van de inhoud te weten.
  ad 2: dan liegt het kabinet, want dan kunnen er geen verslagen zijn waar de inhoud in staat.

  Conclusie: het kabinet liegt sowieso en Wilders misschien. Onderzoek kan achterwege blijven.”

  Quod erat demonstrandum.

 • Max Delius | 03/04/08 om 12:43

  In mei 1994 werd minister Hirsch Ballin gedwongen af te treden naar aanleiding van de IRT-affaire. Onder verantwoordelijkheid van minister van justitie Hirsch Ballin, zijn vele drugspartijen ‘verdwenen’. Door de ondoorzichtige vreemde werkwijze van het ministerie van Justitie, zou de gedachte kunnen ontstaan, dat medewerkers van douane, politie en justitie, waaronder Hirsch Ballin, zichzelf hebben verrijkt door opbrengsten uit drugshandel. Aftreden betekent in Nederland in principe dat er ernstig is gefaald. Aan dit ernstig falen, zouden consequenties moeten zijn verbonden. Maar…..na de Tweede Kamer-verkiezingen in 2006, zien we Ernst Maurits Henricus Hirsch Ballin weer openbaar ten tonele verschijnen. Zijn functie? Minister van Justitie. Hoe is dat mogelijk? Indien men ernstig gefaald heeft en de schijn van corruptie tegen heeft, is dat na 12 jaar geheel vergeten? Welke boodschap geeft de overheid aan de Nederlandse burger door dit handelen? Is het vertrouwen in de politica dan geheel onbelangrijk?

  Hoe is het mogelijk dat iemand na een gedwongen aftreden in verband met een affaire, alsnog later minister van Justitie kan worden? Een persoon die is besmet met een mogelijke corruptie zou toch nooit meer minister van Justitie kunnen worden?

  Wie gelooft u ook alweer?

  De huichelarij in het parlement viert hoogtij en mijn walging ook.
  Ik word steeds meer in de armen van Wilders gedreven. Niet om zijn standpunt(en) maar omdat ik hoop dat de rest electoraal gedecimeerd wordt.
  Na de afgelopen jaren (06-05) ben ik die gasten echt spuugzat. Ik beschouw ze als een bedreiging voor de vrijheden van Nederland.

  Niemand is verstandig. Niemand is intellectueel en moreel eerlijk. Niemand is betrouwbaar.

 • Max Delius | 03/04/08 om 17:31

  In het vod van 31 november 2007 wordt gesproken over de uitzending van de film zelf. Ik citeer:
  ‘Het ligt in zijn bedoeling om de betreffende film te laten uitzenden via de nederlandse publieke omroepen in het kader van de zendtijd voor politieke partijen alsmede via de toonaangevende internetsite “Youtube”.’

  Uit de berichten in de media blijkt echter dat Wilders in eerste instantie de film door een omroep wil laten uitzenden en in tweede instantie door de zendtijd voor politieke partijen. Nooit werd gesproken over YouTube, zeker niet op die 31’ste november. YouTube kwam pas ter sprake op 5 januari 2008:

  27 november:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2634487/Provocerende_film_Wilders.html?p=26,1

  28 november:
  http://www.elsevier.nl/nieuws/cultuur_en_televisie/artikel/asp/artnr/181317/zoeken/ja/index.html

  5 januari:

  za 05 jan 2008, 05:30

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2948992/_Wilders_zet_zijn_film_op_YouTube__.html?p=7,1

  Wilders zet zijn film op YouTube

  door onze parlementaire redactie

  Den Haag – Geert Wilders overweegt zijn anti-Koranfilm op de gratis filmpjeswebsite YouTube in premií¨re te laten gaan.

  Dat zegt de PVV-leider nu onderhandelingen over uitzending op tv moeizaam verlopen. Wilders zegt een aantal gesprekken met Nova te hebben gevoerd, maar dat zou slechts delen willen uitzenden. De politicus wil zijn film integraal op de buis hebben. Dat zou evenmin kunnen in de zendtijd voor politieke partijen. “Als het niet lukt, nodig ik gewoon alle pers uit om in Den Haag te komen kijken en zet ik de film op YouTube”, aldus Wilders.

  Hij denkt de film eind januari of begin februari te kunnen lanceren. Duidelijk is al wel dat de PVV’er taferelen uit de Koran gaat verfilmen en dat deze beelden kwetsend zullen zijn voor moslims.

  De overheid houdt rekening met felle reacties uit moslimhoek in binnen- en buitenland.

  Dus op 31 november 2007 wist de regering al dat Wilders op YouTube wilde uitzenden, terwijl Geert Wilders op dat moment alleen over de televisie nadacht. Hoogstwaarschijnlijk is dat vod van 31 november 2007 pas op 32 maart 2008 in elkaar geflanst.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen